Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
Gość Jan

Wydajność

2 posty w tym temacie

Mój komputer CPU i5 7500 3,4 grafika asus gtx 1050 Ti 4 GB RAM 16 GB DYSK SSD 120 WIN 10 na nim i dysk HDD 1Tr płyta główna gigabite b250m-ds3h zasilacz 500v. Gdy uruchomienia GTA V w maksymalnych detalach wszystko jest ok do momentu próby wygładzania krawędzi przy msaa 2x spadek fps w trawie jest do ok 25 przy msaa 8x cała gra ma 15 fps czyli nie da się grać. Użycie według licznika w grze jest na poziome 3,3 GB z 4 dostępnych. Czy to normalne i mój komputer jest po prostu za słaby na prawdziwe ustawienia ultra czy coś jest nie tak? Mowa jest o rozdzielczości full HD. 

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Napisano (edytowany)

Podaję jak nie więcej powinno działać GTAV

GTA V i5 3570K + GTX1050Ti OC

Setting: Ultra/Very High / FHD [1920x1080] / FXAA-OFF / MSAA-2x

AVG RAM: ~4000-5500Mb AVG Fps: ~60-75Fps

Setting: Ultra/Very High / FHD [1920x1080] / FXAA-ON / MSAA-OFF

AVG RAM: ~4200-5700Mb AVG Fps: ~65-80Fps

Wygląda na to że powinno być więcej ~+10Fps na CPU i5 7500

Jak ustawić MSAA-8x to masz bardzo niski Fps bo to jest normalne.

 

Spróbuj zainstalować starszy sterownik do GTX1050Ti:

385.69 - WHQL

albo

387.92 - WHQL

Spróbuj skorzystać/zeskanować: CCleaner albo Wise Registry Cleaner - napraw błędy reg#***, wyczyścić błędy i śmieci.

Wątpię że nie uzyskać dużo więcej Fps.

Edytowano przez Michagm
Dodatkowo
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0