Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.

PC jest już jaki chciałem, teraz przyszedł czas decyzji w kwestii monitora. Niby obecny monitor wystarcza, ale może być znacznie lepszy, więc czas zmian. Myślałem nad 4k, ale raczej nigdy nie wyjdę z ultrawide.

Oczywiście jak w tytule, idę w OLED, reszta wymagań:

• do 4000 zł
  • 3440x1440
  • maks. 34"
  • zakrzywiony
  • min. 144 HZ
  • HDR
  • wbudowane głośniki mile widziane

Podczas poszukiwań, wybrałem wstępnych kandydatów:

1. Dell Alienware AW3423DWF OLED

2. Samsung Odyssey G8 S34DG850SUX G85SD

3. AOC AGON Pro AG346UCD

4. Gigabyte MO34WQC/2 OLED

Dell raczej najlepszy.

Który z powyższych wybrać? A może jakiś zupełnie inny, niewymieniony?

Opublikowano

@kamilos69Ten MSI jest lepszy niż powyższe, przynajmniej tyle zauważyłem, ze swoją podstawową wiedzą w temacie. Tylko ponad budżet wychodzi (generalnie tylko trochę), ale to 1450 zł więcej niż Dell by mi wyszedł.

Jest sens tyle dokładać czy AW3423DWF będzie dobrym kompromisem? Nie śpieszy mi się, aż tak z wyborem i chyba przemyślę to dokładnie.

Opublikowano
W dniu 13.04.2025 o 16:13, Kakarotto napisał(a):

Samsung Odyssey G8 S34DG850SUX G85SD

Ja mogę polecić wymienionego już w tym temacie Samsunga Odyssey. Przepiękny Obraz, Wyrazisty, Prawdziwa Czerń aż miło patrzeć. Jeżeli szukasz Idealnego Monitora do pracy i grania to strzał w Dziesiątkę. https://www.komputronik.pl/product/918497/monitor-samsung-ls34dg850suxdu-34-qd-oled-uwqhd-0-03ms-gtg-175hz.html

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Stannasia napisał(a):

Ja mogę polecić wymienionego już w tym temacie Samsunga Odyssey. Przepiękny Obraz, Wyrazisty, Prawdziwa Czerń aż miło patrzeć. Jeżeli szukasz Idealnego Monitora do pracy i grania to strzał w Dziesiątkę. https://www.komputronik.pl/product/918497/monitor-samsung-ls34dg850suxdu-34-qd-oled-uwqhd-0-03ms-gtg-175hz.html

Jak "grasz" dla Komputronika, to to raczej strzał w ósemkę. :D

Della mogę kupić za ponad dwie stówy taniej, a w takim porównaniu, Dell wygrywa.

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano
7 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Della mogę kupić za ponad dwie stówy taniej, a w takim porównaniu, Dell wygrywa.

Jeśli zależy ci na zakupie tańszego monitora to oczywiście, że dell będzie lepszym wyborem.