Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam laptopa, obecnie córka ma MSI GL75 i5-9300H/16GB/512+1TB GTX1650 120Hz ale już jest dość stary. Z minusów obecnego to odpadają klawisze, wyje i terkocze wentylator (był na serwisie ale nie miał takiego chłodzenia i tylko wyczyścił i pasty, termopady wymienił. Ja go nie użytkuje ale dla mnie ergonomia klawiatury ma sporo do życzenia. Dlatego nie wiem czy warto znowu iść w MSI.

Wymagania: 17", matowy, dobry dla oczu; długo trzymająca bateria, 32GB RAM,  system win, do pogrania też, pewnie na Ryzen. Budżet ok. 6k

Obiło mi się o uszy, że teraz moda jest robić szybkie notatki na tablecie ale to kolejny gadżet, chyba , że kupić laptop w tylu 2 w 1 ? 

Opublikowano

Cześć @zgreg, myślę, że ten Omen to najlepsza opcja pod Twoje wymagania. Wydajny Ryzen 9, 32 GB RAM mocna 4060 oraz spora 6-komorowa bateria o pojemności 6880 mAh. Co do baterii to zależy co masz na myśli pisząc długo trzymająca, bo na pewno nie pociągnie tyle co jakiś macbook, ale to pewnie wiesz. Jeśli chodzi o notatki to tablet jest dość popularną i wygodną opcją, szczególnie na studia. Jest lekki, zazwyczaj długo trzyma na baterii i da się na nim robić wiele innych rzeczy typu oglądanie filmów itd... . Tutaj zdecydowanie polecam dodatkowo iPad 10 gen bo na laptopie 2w1 raczej ciężko będzie pograć i mieć faktycznie 17 cali.

• Like 1