Skocz do zawartości

(Z) komputer/ część b550m, rtx3070... na PS5 + napęd, z dopłatą lub ewentualnie sprzedam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Edit. Mogę również wymienić jakieś drobnostki za pożyczenie konsoli na czas przejścia Death Stranidng 2, ale pewnie po prosty wypożyczę z plenti.

W sumie nie wiem po co, ale nazbierałem trochę części próbując złożyć kolejny komputer w małej obudowie, aby mieć oddzielny tylko do gier oraz mocy obliczeniowej, ale jednak zostanę przy jednym, bo wyjdzie z tego praktycznie używany steam deck...
Zakładam temat, aby zobaczyć czy ktoś jest chętny.

Znalazłem taką fajną, ciemną obudowę i planowałem dokupić do niej drugie AM4, ponieważ nie chciało mi się przekładać części do testowania.
https://www.marsgaming.eu/en/cases/mc-elite-premium-mini-tower_mcelitew Wymiary podają z uchwytami, które dodają jakieś ~2.5cm, razem ~5cm wysokości. 
Do tego dokupiłem:

• chłodzenie Thermalright SI-100 Black https://www.thermalright.com/product/si-100-black/
  • płytę gigabyte b550m ds3h, slot na kartę jest w drugim śledziu, więc będzie ciut więcej miejsca przy zasilaczu
  • Seasonic Focus GX750W, producent podesłał mi nowego, po wysłaniu na RMA starego Focus Plusa 550w ze względu na wentylator, ale mam również zasilacz sfx Seasonic SGX650w, którego kupiłem na przeczekanie, brandowany NZXT z H1. 
  • znalazłem fajne wentylatory magnetyczne 92mm maglev Sunon od hurtowni fotowoltaiki itp., które planowałem eksperymentalnie zamontować Jednak nie nadają się do montażu wentylatorem do dołu.
  • rtx3070 planowałem przełożyć z obecnego komputera, jest to Dell OEM z nałożonym termopadem PTM, przez co jest cichy

Zamierzałem dokupić jeszcze ryzena 5600 / 5700x, 2x8gb / 2x16gb 3600mhz, ale może ktoś dobierze podzespoły pod siebie. Mogę złożyć całość i wysłać, ewentualnie rozstać się z kompletem bez karty.

Pozostałe graty jakie jeszcze się walają, a są zbędne...

• Obudowa NZXT H1, z poprawiony Riserem, widać po tym jak wygląda. Mogę oddać z oryginalnym zasilaczem. Stan idealny, ale chłdozenia wodnego nie ma.
  • Klawiatura cooler master sk652 Brown wyczyszczona
  • Hifiman HE400SE Stealth magnet, ta nowsza, "lepsza" wersja. Lubię je, ale pełnowymiarowych słuchawek praktycznie nie używam.
  • Od biedy Qudelix 5k, bo tylko do tych słuchawek obecnie potrzebuje EQ oraz większej mocy.

W sumie pewnie kolejny temat, który zaraz usunę. :E Wymienię praktycznie na tylko PS5 z napędem + dopłata od kupującego lub jakąś drobnostkę mogę oddać za wypożyczenie na przejście Death Stranding 2. 
Przy sprzedaży zrobię pełnoprawny temat.

Edytowane przez musichunter1x