Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ryzen 5700, lub wymiana za ryzena 5600 bez dopłaty lub 5500 z dopłatą. Tak, jestem szalony i stawiam na cezzane robiąc głupi projekt mając ram BDIE. :E
Ram tylko z czujnikiem temperatury, obecnie mam BDIE, ale bez i mocno utrudni mi to OC oraz modyfikacje obudowy pod wentylację. 

Obudowa SKTC A17 może być w złym stanie ponieważ i tak będę ją modyfikował. Interesuje mnie tylko ta obudowa, ewentualnie Chieftec BT-06B-250VS lub bliźniak starszy / młodszy lub próbujcie przekonać mnie do podobnych.

Karta koniecznie we wersji do 250mm, najchętniej Dual Evo Asusa 230mm, ale w cenie która przestałaby kusić dopłatą do wersji super lub 5070.... Wystarczy mi nawet rtx5060ti 8GB, ale rtx4070 lepiej komponuje się z cezzane.
Ewentualnie jeśli nie ma krótkich to rozważę większe karty, ale bez dopłacania za lepsze wersje. 305x128x45-50mm

Edit. RTX4070 jednak zszedł na dalszy plan, bo jestem bardzo zadowolony z poboru rtx5060ti 8gb po UV.

Wyczyszczę temat, aby był porządek ;) 

Edytowane przez musichunter1x
  • musichunter1x zmienił(a) tytuł na (K) ryzen 5700 (bez X i bez G), SKTC A17 Gigabyte a520i ac, Asus RTX4070 dual Evo, od biedy DDR4 bdie z czujnikiem
Opublikowano

Podbijam po uporządkowaniu tematu. Płytę właśnie udało się kupić w outlecie.

Dalej poluję na:

-ryzen 5700 (ten konkretnie bez G oraz X)

-SKTC A17, ewentualnie ktoś może przekonać mnie do innej, która nada się do modyfikacji, gdzie GPU ma bezpośredni dostęp do powietrza po wycięciu otworów + filtry przed kanałem.

-Asus rtx4070 dual evo, ale zakup ma niski priorytet 

-ram ddr4 bdie 2x8gb z czujnikiem temperatury lub wymiana z dopłatą za Vipery.

-Ewentualnie Chieftec BT-06 lub podobny, może być opłakany stan, ponieważ i tak będę robił głębokie modyfikacje. 

• musichunter1x zmienił(a) tytuł na (K) ryzen 5700 (bez X i bez G), SKTC A17, Asus RTX4070 dual Evo, od biedy DDR4 bdie z czujnikiem