Bezew Napisano August 22, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Witam, planuję złożenie PC. nie zamierzam bawić się w podkręcanie, więc oszczędzę na płycie głównej, bo nie będzie miała chipsetu z490 tylko b460. Zastanawiam się nad płytą ASRock B460 PRO4. Czy jest to dobry wybór w połączeniu z Intel core i7-10700F? Ewentualnie jakaś inna do tego procesora do 600 zł? Ważne żeby miała chociaż 1 złącze ARGB, 2 sloty M.2, częstotliwość RAM 2933. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Napisano August 22, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Nie, to nie jest dobre połączenie. Dopłać do Z490, chociażby dla większego taktowania RAMu. Daje to dużo w grach. Ja proponuję i5 10600KF + MSI Z490 Gaming Plus z szybkim RAMem np. Crucial Ballistix 3600MHz CL 16. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano August 22, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Tak jak pisałem nie chcę bawić się w podkręcanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano August 22, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Ale to nie zmienia faktu że lepiej jest mieć dobra płytę.Ten kto oszczędza na płycie długo na jednym kompie nie jedzie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano August 22, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Chyba macie rację. Ale mimo wszystko nie czuje się na siłach przy podkręcaniu. Oglądałem kilka filmów ale boje się że zepsuje procesor, a tego bym nie chciał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano August 22, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano August 22, 2020 Pokarz mi zepsutego procka kręceniem. Nic nie zepsujesz a OC teraz wygląda tak że jak mój 9 letnà syn się nudzi to lata z mnożnikiem co 5min a kupując ta badziewna płytę będą puzniej problemy bo zamiast wsadzić ram 4000Mhz dalej będziesz w 3000 siedział. Nie opłaca się kupować taniej płyty. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj siÄ™
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj siÄ™