drenei Napisano December 18, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano December 18, 2020 Cześć. Może bardzo banalne pytanie ale mam tą płytę plus i5 10600k(będzie oc na okolo 5ghz) do tego grandis 3 ssd m2 o 2x8gb ramu. Płyta ma parę wejść na wentylatory do obudowy. Mam 3 wpięte do fan 4 oraz 2 wpięte do fan 3. Zastanawiam się skąd te wentylatory biorą odczyt z jaka prędkością maja się kręcić. ustawiłem sobie krzywa wentylatorów ale nadal nie wiem z jakiej temp biorą odczyt. Czy to temp procka? sekcji zasilania czy czego? Możecie mi to wytłumaczyć? Albo gdzie znaleźć taka informacje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano December 18, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano December 18, 2020 @drenei powinienes w biosie lub programie do płyty wybierac zródło odczytu . W asroku mam tak : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drenei Napisano December 18, 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano December 18, 2020 Tylko cos takiego mi pisze brak żadnego czujnika itp Ktos wie do czego jest ez system tuning ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj siÄ™
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj siÄ™