Arke Napisano April 11, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 11, 2021 Cześć, Mam dylemat co kupić. Zdecydować się na pamięć RAM od G. Skill Aegis DDR4 3000Mhz 2x8 Cl16, a może na Crucial Ballistix DDR4 3000 MHz 2x8 Cl15? Co według was będzie lepszym wyborem pod Ryzen 5 2600 i B450m ds3h. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano April 11, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 11, 2021 Lepsze będą Cruciale, kapkę agresywniejsze timingi i lepsze kości (Micron Rev E zamiast odrzutów Samsunga), więc kręcić się też będą wyżej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michagm Napisano April 11, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 11, 2021 Mam więcej zaufania do Crucial'a Ballistix bo jest bardziej uniwersalny DDR4 i prawie większość MOBO ogarnie Crucial'a a G.Skill jest trochę przereklamowany [oczywiście nie są złe pamięci] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano April 11, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 11, 2021 Miałem, te balistixy fajne mémki spokojnie 4K robią ale ze słabym timingiem, gskill aegis to straszny śmiać.powinni im nazwę zmienic na nie gskill. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JestesmyTylkoBakteriami Napisano April 11, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 11, 2021 Do Ryzena 2600 lepiej Cruciale, mniej BSODów :) a jeśli G.Skille to najlepiej Tridenty bo są kompatybilne, a na pewno w życiu nie kupuj Viperów żadnych do Ryzenów. Mi się udało ostatnio taką perełkę kupić w cenie Aegisów, za pół darmo :) https://allegrolokalnie.pl/oferta/ram-ddr4-2x8gb-g-skill-tridentz-3333at4000mhz-b-die 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano April 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 12, 2021 @JestesmyTylkoBakteriami cena piekna chyba se jeszcze jakiees tridenty kupie, tu masz moje 3200CL15@4000cl12 a to wiesz Gskil przereklamowany   https://valid.x86.fr/tbh9ax no i jeszcze mmax mem 4590. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JestesmyTylkoBakteriami Napisano April 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 12, 2021 Dziarson No Cruciale to się nadają do max 3600CL14 (niektóre sztuki) to kiedyś były świetne pamięci jak były dawno na początku jednymi z najtańszych ( w cenie dzisejszych Aegisów) później był taki hype na nie jak na crack w latach 80 w Ameryce  i ceny są jakie są. A te Twoje to wow, 4000CL12 robi wrażenie. A na jakim to napięciu? Ja te swoje muszę  1,525V dać  Najgorsze to chyba Patrioty Vipery na kościach Nanya bo one nawet na XMP się sypia a co dopiero OC jakiekolwiek.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xXMateoXx320 Napisano April 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 12, 2021 22 minuty temu, JestesmyTylkoBakteriami napisał: Najgorsze to chyba Patrioty Vipery na kościach Nanya bo one nawet na XMP  Potwierdzam, miałem vipery i nawet XMP nie szło odpalić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano April 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 12, 2021 @JestesmyTylkoBakteriami napiecie 1.6-1.7 róznie zalezy od benchmarka.na daili to 4000cl14 ale sprawdzasz temp kosci w tiphoon burner i ustawiasz V doi 60 stopni nie wiecej . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JestesmyTylkoBakteriami Napisano April 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano April 12, 2021 1 godzinę temu, Dziarson napisał: @JestesmyTylkoBakteriami napiecie 1.6-1.7 róznie zalezy od benchmarka.na daili to 4000cl14 ale sprawdzasz temp kosci w tiphoon burner i ustawiasz V doi 60 stopni nie wiecej . 1.7V to już dla sportu tylko ;) ja na co dzień też w dół, ale tak bardziej do 1.45v. A odnośnie tematu to Zen i Zen+ też zresztą z tanią płytą to lepiej te Cruciale, mnie niebieskich błędów będzie  A płyta ta Gigabyte to lepsza jest już ta D2H z dwoma slotami na pamięć tylko, im mniej na Ryznie tym lepiej ;) pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj siÄ™
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj siÄ™