wiktorek Napisano October 27 Zgłoś Udostępnij Napisano October 27 Hej! Chciałbym podzielić się z Wami swoim odkryciem Jakiś czas temu potrzebowałem do swojego zakładu komputerów panelowych, wybór na rynku jest dość spory... W końcu zdecydowałem się na iTPC-H1502 marki Nodka. Komputer panelowy 15 cali, aluminiowa obudowa, RAM do 8GB, dysk mSATA do 512G, dotyk pojemnościowy, ochrona IP65, czyli wszystko czego było mi trzeba. Zależało mi na tym aby ekran nie był dużej wielkości i ochrona była dość wysoka, ze względu na to, że montowane komputery były w sektorze gdzie występuje duże ryzyko styczności z wodą. Początkowo sklep, w którym kupowałem urządzenie zaproponował mi darmowe przetestowanie danego modelu, w związku z tym, że urządzenie sprawowało się idealnie, zgodnie ze swoimi oczekiwaniami postanowiłem zakupić kilka sztuk komputerów panelowych. Instalacja i montaż komputera szybko przeszła. Sam komputer i jego oprogramowanie śmiga znakomicie, nie zawiesza się, dotyk działa idealnie nawet gdy pracownicy mają założone gumowe rękawiczki, w kontakcie z wodą urządzenie działa sprawnie, pamięć itd. wszystkie pliki mieści. Polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobJack Napisano October 31 Zgłoś Udostępnij Napisano October 31 Komputer panelowy to specyficzny rodzaj komputera, który został zaprojektowany do pracy w aplikacjach przemysłowych, komercyjnych i innych specjalistycznych zastosowaniach. Charakteryzują się one kompaktowym rozmiarem, wytrzymałością oraz zdolnością do pracy w trudnych warunkach środowiskowych. Komputery panelowe posiadają zintegrowane ekrany dotykowe, co umożliwia obsługę za pomocą interakcji dotykowych, co jest szczególnie przydatne w sytuacjach, gdzie tradycyjna klawiatura i myszka są niewygodne lub niemożliwe do użycia. Wartość komputera panelowego zależy od konkretnego zastosowania. Dla przemysłu, gdzie niezawodność i wydajność są kluczowe, komputery panelowe mogą być niezastąpione. Jednak ich cena może być wyższa niż zwykłych komputerów, co sprawia, że mogą być nieopłacalne w przypadku zastosowań biurowych. Dlatego warto zastanowić się nad potrzebami i warunkami, w jakich będzie używany komputer panelowy, zanim zdecydujesz się na jego zakup. -------- https://www.gruzar.pl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się