Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
@bofff który blok na to wrzucasz?
Wszystko w budzie czy jakaś Mora będzie?
BTW, najlepszy Astral LC jakiego miałem trzymal 3007 Mhz przy 0.995V w Cyberpunku czy Wiedźminie 3.
W Astrze było podobnie.
W Octavii wskaźnik (elektroniczny) też długo się nie ruszał, ale zmieniał się zasięg co 10km (w trasie głównie rósł )
Z kolei Nissan pokazuje z dokładnością do 1km i ciągle się zmienia.
w sumie nie wiem co wygodniejsze
@Phoenix. masz bardzo ładne wyniki i napięcia vcore. U mnie przy -20 wychodzi jakieś 1,19V. W cb23 około 23300pkt i temp maks 78-82 w zależności od temperatury w domu (zazwyczaj okolice 23-25 stopni). Vsoc mam 1,21. Curve shaper bez ruszania, zegar stock. Wiem, że to zależy od sztuki CPU i mobo, ale może wiesz co można jeszcze grzebnąć, żeby zejść z napięciami?😉
Z drugiej strony mam ustawione tak, żeby nie schodził poniżej 4,7GHz, bo na stock bios też było niżej napięciami, ale przy simracingu liczy się jak najbardziej gładki frametime, a optymalizacja niektórych simów to porażka 😅
Do testów cb23 zmieniacie priorytet CPU czy nie ruszacie? U mnie zazwyczaj łapie poniżej normalnego, ale może lasso coś robi w tym przypadku, a muszę go mieć pod telemetrię do symulatora.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź