Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wallecZ tym Aida to jest pierwsze odpalanie, czy kolejne? U mnie pierwsze odpalenie trwa 3 sekundy, a kolejne już ułamek sekundy.
Jeśli chodzi o ZenTimings, to niecałe dwie sekundy, a nie siedem.
Cpu-Z niecałe 6 sekund, na Alder nie wiem, ile to trwało, ale wyraźnie krócej, skoro zwróciłem uwagę.

Opublikowano

@wallec Fajnie, że jesteś. Brakowało mi kogoś jak @RTX5090 i @SebastianFM gdy byli jeszcze w formie...

To mówisz, że czas otwierania Cpu-z jest istotny z punktu widzenia użytkownika? Kurde, przez ostatnie 3 tygodnie odtworzyłem go raz. Czyli jestem w plecy niecałe 2 sekundy? A co jak wtedy akurat spinałem się do soczystego pierda i akurat mi się one przydały? Czy dalej AMD zmarnował mi czas, czy może jednak pomógł w kwestii Zdrowotnej którą jest uwalnianie gazów z organizmu? 

Jak się na to zapatrujesz? 

A daj jeszcze jakiś przykład? Bo kurde miałem 14900KS i no nie widzę żadnej różnicy. Pisałeś o shader, nie no, faktycznie dziwne, że 8 rdzeni robi je dłużej niż 24. Kto by się spodziewał co? 

Ale wiesz co mordeczko? Zdradzę Ci sekret. AMD ma procesory 16 rdzeniowe i tam już shadery idą jak na Intel, a czasem nawet szybciej... 

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 22:42, leven napisał(a):

Marudzisz, a wiesz, że 50xx będzie dobre 35% wydajniejsze od 4xxx.

TOP z 50% :E ?

I jakie to ma znaczenie skoro gaming obrał kurs na górę lodową ;) Ze sprzętu wyciśnięte prawie wszystkie soki z pudełka to już nie te czasy nie ten fun.