Reddzik 2 777 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) Też zainstalowałem, nie dawno kupiłem upgrade za 20zł na steamie do wersji DC. Znając grę spokojnie sobie ją przejdę przed drugą częścią, którą zapewne będę chciał ograć w okolicy premiery. Do tego pad dualsense lock, dlaa plus maks detale i można grać. Oczywiście polski dubbing. Edytowane 31 Maja przez Reddzik 1
Phoenix. 4 732 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 4 godziny temu, Reddzik napisał(a): dlaa plus maks detale Ta gra ma DLAA ?? Bo nie pamietam
Reddzik 2 777 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) Nie ma, jak włączamy DLSS to nie ma opcji DLAA, więc mam wybrane jakość, bo normalnie bez DLSS to jest m.in zwykłe TAA, ale w sterowniku wybrałem nadpisanie opcji DLSS jako "DLAA 100%". Edytowane 31 Maja przez Reddzik 1
Reddzik 2 777 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Oj będzie grane, tuż obok Clair Obscure to druga gra na którą czekam i mam zajawkę na całego Potem mamy Tsushimę 2. Aktualnie ogrywam DS DC, jaka to jest super giera, dwójka z tego co widać na pokazie podwyższa poprzeczkę do jeszcze wyższego poziomu
Phoenix. 4 732 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca https://www.ppe.pl/news/372618/gra-hideo-kojimy-ma-polaryzowac-a-nie-sie-podobac-tworca-wprowadzil-ogromne-zmiany-w-death-stranding-2.html
ODIN85 3 507 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Tak jak max Deluxe. Edytowane 18 Czerwca przez ODIN85 1
Spychcio 802 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Gra mnie średnio interesuje, ale chętnie zobaczę analizę graficzną od DigitalFoundry z wersji na PS5 PRO. Zobaczymy co tam słychać u silnika Decima. Chociaż ostatecznym pokazem jego możliwości na tej generacji będzie pewnie Horizon 3, którego premierę obstawiam na 2027r.
Phoenix. 4 732 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Horzion 3 ma byc tez tyt startowym na PS6, ponoc
Vulc 2 195 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Nieszczególnie mnie rajcuje Horizon 3, bo widać, że zaczyna się wyciskanie cytrynki. Już poprzednia część trochę wiała monotonią. Tak czy inaczej trzeba uczciwie powiedzieć, że od strony wizualnej to doskonały tytuł do promowania możliwości nowego sprzętu, choć gra wyjdzie też przecież na PS5, więc dostaniemy co najwyżej mocno podkręconą edycję na old gen. Co do Death Stranding 2, zobaczymy, może się skuszę.
ODIN85 3 507 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Ja już mam kupione i czekam na poniedziałek
Spychcio 802 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Na tak wielkie gry to najlepiej poczekać chociaż z 3 miesiące po premierze. Raz, że muszą połatać to gra będzie jeszcze tańsza. Sytuacja Win - Win.
Reddzik 2 777 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Wziąłem, mam gierkę za 270zł na Ceneo Free kodzik do zgarnięcia, trochu sporo, 26 czerwca mam jednodniową wycieczkę, więc nie odbiorę zamówienia od kuriera, najwyżej zostawi ją w punkcie albo przywiezie na drugi dzień. Muszę skończyć wersję DC pierwszej części na PC, bo zacząłem grę, nie wyrobię się, bo chciałem wbić platynę na steamie. Jedynie czego się boję to działanie gierki na PS5, mydło jak w FF7 Rebirth czy coś gorszego, jak będzie wyglądać jak jedynka na PS5 to mi to wystarczy, nie grałem w Death Stranding na PS5.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Właśnie obejrzałem pierwsze 2h z gry hahaha gość nadal popierdala z paczkami na plecach Byłem święcie przekonany, że w trakcie DS1 nastąpiła jakaś automatyzacja tego procesu dostarczania paczek i potem robi się bardziej "gameplayowo", ale cóż, w końcu to jakiś wizjoner robi czy coś i jest w tym jakiś głębszy sens...
ODIN85 3 507 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Najgorszy rodzaj gamepleyu jaki można oglądać...
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Wiele razy próbowałem podejścia do DS1, raz nawet na ostrym wkurwie zrobiłem ładnych parę godzin licząc że w końcu coś zaskoczy, jakaś fabuła, akcja coś... no ale nie, nic, odpadłem. Nie kojarzę chyba żadnej gry z tak beznadziejnym i usypiającym gameplayem jak tu, no ile można paczki roznosić, to już chyba side questy w FF XVI są ciekawsze Niedawno trafiłem na tematy kto jest bardziej genialny - Kojima czy Taro... nie no ludzie, Taro ze swoimi Replikantami/Automatami/Drakengardami przy Kojimie to jest król świata i mister universe Naprawdę nie wiem z czego wynika ten cały "geniusz" Kojimy i te laurki które ciągle mu się przylepia; pewnie ma to coś wspólnego z MGS bo wierzyć mi się nie chce, że za DS ludzie tak go chwalą.
Reddzik 2 777 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Mi się podoba DS1, mi pasuje taki gameplay, nie nudzi choć wiadomo, że robienie platyny itp może być już męczące, ale sama rozgrywka nie powinna być zła, niektórzy grają w ATS/ETS2 to czemu nie zagrać w grę o kurierze Samie Bridgesie, który ratuje Amerykę podpinając sieć do UCA. Chwila nie uwagi i zaraz jakiś "muł" zapierniczy nam paczkę albo nasz motorek czy ciężarówkę, to nie jest bezstresowe łażenie. Edytowane 22 Czerwca przez Reddzik
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Heh jak lubisz takie gry to polecam https://store.steampowered.com/app/904850/FatEX_Courier_Simulator/ 1
Phoenix. 4 732 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 2 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Właśnie obejrzałem pierwsze 2h z gry hahaha gość nadal popierdala z paczkami na plecach Niestety bez zanurzenia sie w swiat i gre mozna tak plytko ocenic to noszenie paczek co uwazam za mega krzywdzace jesli chodzi o ta gre Bez zrozumienia gry i zanurzenia sie w swiat ocenianie po lebkach nie ma zadnego sensu w przypadku tej gry. 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): to nie jest bezstresowe łażenie. Dokladnie, tak. Jak sie ktos wkreci w gre to spojrzenie na to noszenie paczek nabiera innego sensu. No ale kojima dobrze powiedzial i wprowadzil zmiany kiedy w testach wyszlo, ze za duzo osob na testach polubilo gre Gra nie ma byc dla kazdego i nie byc przystepna dla kazdego.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Pamiętam jak często tu i na Labie podejmowało się temat, co jest ważniejsze - fabuła czy gameplay. Przypominając sobie tamte dyskusje, sądzę że było jakieś 75% na gameplay i 25% na fabułę jako czynnik decydujący. Wiecie, krzywdzące byłoby gdybym nie grał, a oceniał na podstawie YT albo czyjejś opinii. Ale ja serio te dobre 10h pograłem - 10% to były cutscenki i momenty w bazie; 90% to były łażenie z paczkami od punktu A do B. Zwyczajnie nie mogę pojąć jak ludzie, którzy w większości stawiali na gameplay, gdzie ma być dobry, wciągający, efektowny, efektywny itd. nagle teraz piszą że to łażenie z paczkami to jednak dobre jest. Ja wiem że każdy z nas ma jakieś fanaberie, i czasem gra w coś w ramach wygłupów czy z nudów, ale kurde nie róbmy z tego poezji Edytowane 22 Czerwca przez Element Wojny
Rekomendowane odpowiedzi