Kadajo 454 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu A ja głupi, Piotrków Trybunalski i teraz będę musiał słuchać tego AI głosu jak mówi KATCHARZYIIINNNA... nie no muszę to jakoś cofnąć i wybiorę coś w USA w alei tornad.
naitsabest 0 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @Kadajo możesz napisać jakie masz ustawienia grafiki na 1440p?
Kadajo 454 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Zobaczcie na zużycie VRAM i RAM Koleś ma 4090 sim ustawiony na 1440p, ale skalowanie na 150%
galakty 230 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Da się poprawić głosy w tej grze? Przecież Ivona lepiej działała... Czyta jak z kartki i nawet nie potrafi odmieniać słów... "500 stopa" "OK" zamiast "okej"...
Kadajo 454 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Zmień język na angielski i problem z głowy
PiPoLiNiO 253 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @Kadajo Ty pisałeś, ja Ci wierzyłem jak bratu... Miało być ładniej, miało być szybciej...
galakty 230 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 38 minut temu, Kadajo napisał(a): Zmień język na angielski i problem z głowy Po angielsku nie czyta jak bot z kartki?
Pawlos 5 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Od premiery szukam opinii na temat kontrolerów im więcej opinii tym większy mętlik. Mam trzy typy, czy w ogóle one są wykrywane przez MSFS24 bez zbędnych ustawień w opcjach ? Co myślicie o tych ? 1. Thrustmaster T.Flight HOTAS X 2. THRUSTMASTER TCA SIDESTICK AIRBUS EDITION 3. THRUSTMASTER TCA SIDESTICK X AIRBUS EDITION
Kadajo 454 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 27 minut temu, galakty napisał(a): Po angielsku nie czyta jak bot z kartki? Az tak bardzo bym się nie posunął z twierdzeniem ale jest lepiej niż na PL. Zabawnie jest tylko jak próbuje wymawiać polskie imiona KAATASZIIINAA 1
galakty 230 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @Kadajo a te dynamiczne detale działają? Wiesz w jaki sposób? Ma znaczenie jaką grafikę ustawimy? Mi tak średnio to działało (jak ustawiłem 120 FPS to i tak miałem max 80 FPS)
Wu70 105 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ale ten lektor jest fatalny.. Mam wrażenie jakby mi ukraińcy wszystko czytali 2
galakty 230 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Super, nie mogę pierwszej misji wykonać, każą wcsnąć Enter, nie działa XD 1
Kadajo 454 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, galakty napisał(a): @Kadajo a te dynamiczne detale działają? Wiesz w jaki sposób? Ma znaczenie jaką grafikę ustawimy? Mi tak średnio to działało (jak ustawiłem 120 FPS to i tak miałem max 80 FPS) Chyba tak bo z nimi mogę ustawić wszytko w opór i sim faktycznie wygląda lepiej niż na "Ultra" a trzyma 60 FPS, bez tego nie daje rady.
galakty 230 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Kadajo Hmmm... To może tak spóbuję, może to działa tylko jak FPS jest za niski, a jak zbyt wysoki to nic nie robi.
Kadajo 454 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A może GPU idzie pod korek, na ultra u mnie przy 60 fps widzę czasem prawie 250W Na pewno sim ma jeszcze problemy, nie ma co liczyć ze wszytko będzie działać jak należy. Ale dobrze ze chociaż już go można uruchomić
galakty 230 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie o to chodzi, ustawiam dla przykładu 80 FPS, to mam 80-110 FPS, jak ustawię 120 FPS to mam 80-110 FPS, tak jakby to nie robiło różnicy.
PiPoLiNiO 253 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, Kadajo napisał(a): może GPU idzie pod korek, Pod korek to ona w menu idzie 🤣🤣
Kadajo 454 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, galakty napisał(a): Nie o to chodzi, ustawiam dla przykładu 80 FPS, to mam 80-110 FPS, jak ustawię 120 FPS to mam 80-110 FPS, tak jakby to nie robiło różnicy. Aha, a wiesz co to u mnie tez tak może być tylko ze ja używam Capa z Rivy wiec i tak nie wychodzi mi poza 60 FPS. 7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Pod korek to ona w menu idzie 🤣🤣 No u mnie może nie pod korek ale prawie 150W ciągnie, ale co ciekawe jak nic przez chwile nie będziecie robić albo zminimalizujecie sima to przechodzi w jakiś "letarg" i chyba obniża FPS do 10.
PiPoLiNiO 253 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): prawie 150W ciągnie, U mnie 410 🥵 Ale może przez 2 dni coś ogarnęli. Ale dzień po premierze to była tragedia.
galakty 230 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Aha, a wiesz co to u mnie tez tak może być tylko ze ja używam Capa z Rivy wiec i tak nie wychodzi mi poza 60 FPS. To teraz wyjaśnione Jak dla mnie ta opcja nie robi kompletnie NIC. Może w przyszłości ogarną. Robię szkolenia do licencji zawodowego.
PiPoLiNiO 253 Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu Godzinę temu, Kadajo napisał(a): No ale ja mam 60 fps zablokowane Jo, dałem lock 80, i spadło do 310W. Ogólnie odpaliłem Nowy Jork, Central Park, gra zajmuje 29.8GB RAM, mam co chwilę stutter i nie wiem czego to wina, neta mam 1GB. W innych rejonach już lepiej ze stutter, ale Nowy Jork słabo. Ogólnie wszystkie opcje totalnie wymaksowane i ta gra wygląda niemal jak poprzednia. Chodzi też jak poprzednia Jedynie HDR poprawili i wygląda to fajnie O lataniu nic nie pisze bo się nie znam. Traktuje grę jako fajne widoczki
Kadajo 454 Opublikowano 35 minut temu Opublikowano 35 minut temu Moim zdaniem 4K zabija ci RTX 4090, tzn pamięci jej brakuje dlatego masz stutter. Oczywiście może to być tez wina połączenia ale widziałem dziś na filmiku (dawałem linka wyżej) gdzie kolas stojąc na lotnisku miał zajętą prawie cala pamięć na swoim RTX 4090, co dopiero jak jesteś nad takim NY. Jeszcze dużo roboty przed nimi, łącznie z optymalizacja zużycia pamięci.
PiPoLiNiO 253 Opublikowano 16 minut temu Opublikowano 16 minut temu @Kadajo Może być. W sumie nie zerknąłem na vram. Ale kurde, takie rzeczy to w zwykłym ram powinien sobie trzymać.
Rekomendowane odpowiedzi