Skocz do zawartości

Auta elektryczne (BEV)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, galakty napisał(a):

Ta i potem 3 pasy zapchane, a 4 stoi pusty bo jest buspasem i NIC nie jedzie. To też nie jest dobre. 

i te korki, to przez BEV i motory? :) wlasnie dlatego buspas ma byc pusty, aby zbiorkom normalnie dzialal i karetka/sluzby mogly normalnie przejechac. sygnalizacja dla buspasow jest skonfigurowane pod male ich obciazenie. 

11 minut temu, Wu70 napisał(a):

W tej ustawie jest coś jeszcze? Parkowanie też przedłużone?

nie. bo to jest bezterminowe, zarzadzane przez lokalne uchwaly. wiec sa, a za mies moze ich juz nie byc

Opublikowano

Kiedy widziałeś karetkę jadącą buspasem? Jak ma skręcić w lewo na skrzyżowaniu to nie będzie jechać skrajnym prawym lol. 

I nie korki nie są przez BEV, ale zawsze trochę odciążą ruch i jest to zachęta żeby je kupować.

Jak się skończą dopłaty eAuto i brak buspasa to zobaczycie elektryki jak świnia niebo... 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galakty napisał(a):

Kiedy widziałeś karetkę jadącą buspasem? 

mogly na sygnale korzystac caly czas, teraz beda mogly nimi jezdzic bez sygnalow

8 minut temu, galakty napisał(a):

Jak się skończą dopłaty eAuto i brak buspasa to zobaczycie elektryki jak świnia niebo... 

przeciez sam caly czas piszesz, ze BEV nie kupuja mieszkancy miast, bo nie maja sie gdzie ladowac, wiec do czego pozostalym buspas? :E 

a jak skoncza sie doplaty, to pojawia sie inne "promocje sprzedazowe" . tego akurat jestem pewien :Up_to_s: ostatecznie zawsze bedzie mozna kupic chinczyka :hahaha:

Edytowane przez SuLac0
Opublikowano

Na 35 tys km przejechane EV może z 300m przejechałem buspasem. Dla mnie mogli by zakazać jazdy Buspasami dla elektryków. 
Darmowe parkowanie na miejskich parkingach - z tego akurat korzystam nagminnie i to jest mega zaleta i wartość dodatnia. 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, galakty napisał(a):

No to tym bardziej jak nikt tym nie jeździ to co to zmieni dla karetek? 

Dlaczego twierdzisz, ze nikt tym nie jeździ ? 
Ja napisałem za siebie. Ja nie jeżdżę ale będą w Warszawie czy innym mieście gdzie są bus pasy kierowcy EV korzystają z nich gdzie się tylko da.