Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze, zostałem obarczony pomocą co do wyboru laptopa ( a tu jeszcze są jakieś Notebooki, Ultrabooki) a za bardzo się w tym nie orientuję. Jaki laptop teraz na tapecie taki ładny mało awaryjny mógłbym ogarnąć dla kogoś kto w multimedia większość czasu ogarnia tak w cenie do 3500PLN?

Opublikowano

Ma być z napędem czy niekoniecznie? Za tą kwotę nie zaszalejesz. Pewnie skończy się na standardowych parametrach i5 lub ryzen7, 16GB i dysk ssd 512, karta zintegrowana. Ja w robicie mam "probooki" od HP i są całkiem nieźle wykonane. Można sprawdzić  HP ProBook 465 lub 460. Mają matryce IPS i ekran 16 cali.

Opublikowano

To są jeszcze jakieś Vivobooki?....ło matko z córką :lol2:...No dobra a co sądzicie o takich lenovo czy asusach np. ASUS TUF Gaming A15 R7‑7435HS/16GB/512 RTX3050 144Hz czy ASUS TUF Gaming A15 R7-7435HS/16GB/512/Win11 RTX4050 144Hz lub Lenovo IdeaPad Gaming 3-15 R5-7535HS/16GB/512/Win11 RTX3050?

Opublikowano

Każdy producent robi dobre i słabe modele. Każdemu może przydarzyć się wpadka. Trudno powiedzieć ile laptop wytrwa bez awarii. Ja w robocie głównie mam HP i dają radę. W domu mam staruszka Della (ma już chyba z 10 lat) i 2 letni LG Gram. Nie wiem czy czasem te gamingowe nie będę głośne lub będą się grzały. Tak na szybko spojrzałem, to te laptopy mają w miarę dobre opinie.

Opublikowano
7 godzin temu, Amp napisał(a):

To są jeszcze jakieś Vivobooki?....ło matko z córką :lol2:...No dobra a co sądzicie o takich lenovo czy asusach np. ASUS TUF Gaming A15 R7‑7435HS/16GB/512 RTX3050 144Hz czy ASUS TUF Gaming A15 R7-7435HS/16GB/512/Win11 RTX4050 144Hz lub Lenovo IdeaPad Gaming 3-15 R5-7535HS/16GB/512/Win11 RTX3050?

Będziesz grać w wymagające gry na laptopie? 

Opublikowano (edytowane)

Raczej chyba nie będzie grane ale uważam że dodatkowa karta to przeważnie lepiej jak tylko integra ale to laptok więc pewnie się mylę. Jak pisałem wcześniej zastosowanie to głównie net i multimedia. Z tego co wiem to ma właśnie starego HP, moja siora ma lenovo już chyba ponad 10 lat i jedynie dysk tam wymieniłem bo padł. Dawno temu poleciłem komuś samsunga i też do tej pory działa. Znajomy chce zmienić bo niestety to staroć choć jeszcze działa i mu nawet zamiast visty win 7 zainstalowałem to jednak słaby już jest i nie ma sensu inwestować w niego dalej. Tyle tego na rynku jest że łeb boli a ja jestem stacjonarny i do tego raczej intelowiec i nvidiowiec choś miałem przesiadki na czerwonych więc moje preferencje mogą mi zaburzać osąd co do takich przenośnych sprzętów. :lol2:

Edytowane przez Amp
Opublikowano

Generalnie, w takim budżecie trzeba iść na kompromisy. Asus z mojego linku ma trzyletnią gwarancję i fenomenalną matryce OLED. Dość długo podziała na baterii i jest relatywnie lekki. Jednak na nim nie pograsz, chyba że w starsze i mniej wymagające gry. Same marki niewiele znaczą. Laptopy i tak produkuje Foxconn albo Wistron albo jeszcze ktoś inny.