Skocz do zawartości

Komputer-Kraków i5-13500,32gb,1tb,850w,rtx 4070ti super 16gb gw.papiery 5.000

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Pierwszy będę do obrony praw fanów i do "nic korpo do tego, że sobie ktoś coś zrobił bez szkody dla kogokolwiek".  Ale AI umie zrobić kopiując pradziwe elementy filmu. To już nie jest legalne i nie powinno być legalne. Tylko gdzie narysować linię to już mnie nie pytaj.      Dokładnie tak jest AI kompletnie ma to w dupie. Napiszesz 20 promptów lewo, potem podmień tylko wyraz lewo na prawo i z tych 20 tylko 6 było lewo, a z tych 20 z prawo, 10 było w lewo.  Nawet nie możesz zrobić "dam losowo i zobaczę jak AI interpretuje i najwyżej zmienię" bo i tak będzie się gubił niczym Grażyna na placyku prawa jazdy   Albo może my nie rozumiemy świata w dwudziestu wymiarach, a AI rozumie       PS. 10s w 720p zrobiłem, dałem extend następne 10s i jakości nie spierdzieliło. Może przypadek, a może coś naprawili. Tylko chwilę miałem. Musiałbym trzecie extend puścić, ale drugie nie wyszło więc nie miałem okazji zobaczyć.  Jutro się jeszcze pobawię.   PPS. Bardzo szybko zmieniają interfejs. Co kilka dni wszystko jest inaczej. Ale ogólnie zmiany na plus. Tylko ten system zapisywania to jakaś ameba wymyśliła. Odlajkujesz i... do widzenia. Skasowałeś wszyskie. Nawet jak wygenerowałeś 200 filmików, miałeś różne prompty. Chciałbyś spisać jakiś? No to bardzo nam przykro, bo na jednym z filmików kliknąłeś "unfav" i dobranoc. Nie do odzyskania.  Po prostu geniusz z tego typa/laski co to wymyślił/a.   Za to dodanie folderów  - spoko. Generowanie nawet 4 filmów 720p 10s na raz bez kolejkowania - spoko Ogarnianie kontynuowania teł - spoko kopiowanie prompta opisu lokacji przez zapytanie image-to-prompt - też wypada zaskakująco dobrze, w temacie oświetlenia i atmosfery, można naprawdę niemal kopiować samym tekstem, co jest zajebiste i przerażające jednocześnie. Dla ludzi chcących się pobawić super. Dla artystów tragedia - raz, że user Ajaja może po prostu załadować czyjąś pracę do Ajaja prosząc o image-to-prompt, co już jest ogromnym negatywem dla artysty, a dwa, że teraz to co artysta studiował przez kilka lat, podpatrywał od innych artystów, eksperymentował - user Ajaja może załątwić w minutę, wklejając kilka zdań prompta. I laik uzyska niemal identyczny klimat sceny/ujęcia. Na miejscu artystów bym się strasznie wkurzył i zdołował.   Natomiast dla ludzi z ujemnym talentem do rysowania/malowania lokacji... no cóż. Ciężko się powstrzymać, żeby nie skorzystać.    Zapewne ograniczy to kreatywność w wielu branżach z czasem, ale z drueigj strony może pozwoli na dobrą jakość w stylach które są mnie popularne, albo podniesie to ogólną jakość, bo "jak kopiować to od najlepszych"       A ogólnie i w Sorze (ale miej) i w Groku przydałoby mi się dodatkowe narzędzie do lip-sync, ale takie mocno rozbudowane i potrafiące cuda jak interpolacja klatek, dostosowanie do obrazu albo dostosowanie do głosu. Wymagałoby to zaawansowanego dedykowanego Ajaja, ale jest to jak najbardziej osiągalne, a może nawet jakaś firma już to oferuje gdy to piszę, bo pewnie nie ja pierwszy na to wpadłem.  Przydałoby mi się do podmiany ścieżek dźwiękowych w Sora 2, a w GROKu to w ogóle. Dźwięk czasem jakiś tam nawet trafi, ale głosy i gadanie to masakra. Na tym samym filmiku: Raz za szybko. Raz za późno. Albo w ogóle źle, że się lip-sync rozjechał całkiem.    No właśnie te kombinowanie potrafi wkurzyć jak 10 minut siedzisz i nic nie działa. Ale z drugiej strony wymyślanie obejść problemów to też całkiem niezła zabawa, gdyby tylko sukces jest osiągalny w czasie, w którym nie zdążysz się zirytować. Kiedyś robiłem scenkę z ludziem na którego spadają śledzie, to AI sobie kompletnie nie radziło dopóki nie zmieniłem otoczenia na inną porę dnia. I nagle AI znalazło "dane do zassania" i dało radę wygenerować co chciałem. Wystarczyło pomyśleć, że dany typ reklamy może po prostu nie występował w wersji nocnej, więc nie wystąpił wśród danych, którymi nauczono Ajaja.  Z tym czasem w którym nie było lamp też sprytnie to obszedłeś
    • Stathana zawsze lubiłem za pierwszą (i tę jedyną słuszną) wersję Transportera .. No i filmach Guya Ritchego 
    • Samotnik nie jest taki zły.Mozna oglądnąć.W porównaniu do poprzednich jego filmów nawet całkiem dobry.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...