Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, zbliża się świąteczny czas oraz black friday, potrzebuje laptop dla uczennicy i to z możliwością wzięcia na raty 0% 

Młoda ma zajawkę na rysowanie/gry więc GPU musi być mocne. 

Budżet to +/- 4000zł 

System operacyjny nie jest wymagany, ogarnę jakiś klucz taniej niż 800 zł ze sklepu rtv. 

Jeden laptop który wydajnościowo mi się bardzo podobo to: 

Acer Nitro V - RTV AGD

Laptop gamingowy Acer Nitro V 15 ANV15-41-R8HJ 15,6" 144Hz R5 7535HS 32GB RAM 1TB Dysk SSD RTX4060 DLSS3 Czarny

Minusem jest ten procek który w testach z i5-12450hx niestety przegrywa 

Proszę o pomoc jeśli znacie jakąś lepszą konfiguracje to chętnie się przyjrze i temat na pewno przyda się dla innych userów w związku ze zbliżającymi się świętami. 

Pozdrawiam serdecznie :) 

Opublikowano (edytowane)

Długofalowo? Nie grzebie w kompie? Zastanów się poważnie nad podstawką Mac Mini M4 + Xbox Series X. Trochę drożej, a starczy jej na dłuuugo.

https://wezjablko.pl/product-pol-20345-Apple-Mac-Mini-M4-10-core-CPU-10-core-GPU-16GB-RAM-256GB-SSD-1GbE-MU9D3ZE-A.html + jakiś tani Series X

Weź pod uwagę, nie znaczy kup, ale w multimediach to ten Mac mega daje radę w porównaniu z komputerami w podobnej cenie, a nawet droższymi 👍

Ja bym teraz tak zrobił, gdybym kupował nowy sprzęt.

A jeśli nadal potrzebujesz laptopa, to wg mnie ten będzie odpowiedni.

Lenovo 👍

Tu za 4400 zł masz Lenovo z 32 GB RAM i bez systemu: https://delkom.pl/p/laptop-lenovo-loq-15iax9-83gs007npb-i5-12450hx-15-6-fhd-144hz-32gb-512ssd-rtx4060-dlss-3-109674

Na razie jedź bez aktywacji, a kasa wpadnie to dokupisz i Windows 11. Jak myślisz? 32 GB RAM kusi. To najtańsza oferta na ten model.

Wybór jest słaby, Stjepan ma rację 👍

Edytowane przez Filip454
Opublikowano
4 godziny temu, AFGAŃCZYK napisał(a):

Jeszcze znalazłem takie coś 

Laptop GIGABYTE G5 KF-E3EE313SD 15.6" IPS 144Hz i5-12500H 16GB RAM 512GB SSD GeForce RTX4060 DLSS 3

Ktoś miał doczynienia z tym G5 KF? Bo ithardware polecało go jako najlepszy wybór do 4000 zł ale opinia na mediaexpert sugeruje że kiepsko sobie radzi podczas obciążenia i strasznie się grzeje. 

Proszę o pomoc :( 

Do 4k nie dostaniesz nic lepszego niż loq od lenovo, ewentualnie asus tuf. Tego gigabyte omijaj szerokim łukiem. Od gigabyte tylko seria aorus.