wikiw91 0 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Witam Po zmianie karty graficznej AMD Adrenalin ciągle mi przypominało żebym zmienił CSM na UEFI w biosie bo karta jest niekompatybilna ble ble ble... no i zmieniłem i pół dnia walczyłem żeby później to cofnąć i żeby PC się uruchomił. Czy coś jeszcze powinienem zrobić żeby to działało czy mam za stara płytę główną? Ma ktoś jakiś pomysł? Dodam że po zmianie tego CSM Pc albo się w ogóle nie uruchamiał (monitor pokazywał "no signal") albo odrazu wskakiwał w BIOS. Pozdrawiam
Send1N 5 474 Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Jeżeli miałeś włączony tryb csm to masz utworzoną partycję mbr i na takiej postawiony system, aby gpt działało i system się normalnie uruchamiał musisz zrobić go od nowa w GPT lub przekonwertować obecną, przykładowy poradnik:
wikiw91 0 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Przekonwertowałem i chyba się spier… na amen Poszło gładko ale wyskakuje Blue screen z kodem: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE Masz jakiś pomysł czy format i reinstall windowsa pozostaje?
Send1N 5 474 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 A po konwertowaniu przestawiłeś w biosie z csm na uefi + wybrałeś prawidłowo "first boot device" ? pokaż screena z bootmenu jak to wygląda
Rekomendowane odpowiedzi