Pentium D 1 166 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Monitor KTC H27T27 1440p 100Hz i integra z Ryzena 8700G Próbowałem go podkręcić przez CRU, ale profile powyżej 1440p 100Hz się nie pokazują. Jak zrobiłem 1080p 110 i 120 Hz to były widoczne i na UFO teście wykryło 120 Hz. Chatgpt twierdzi, że albo jakaś fabryczna blokada albo kable hdmi do dupy albo coś z kartą. Próbowałem na dwóch kablach hdmi. Na jednym w marcu działał inny monitor 1440p 144 Hz. Coś z kablami, z igpu czy po prostu ograniczenie w monitorze? Nie mam pod ręką kabla DP.
Pan Mateoo 452 Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Podobno w zestawie z monitorem jest kabel hdmi i dp wiec co klamiesz zazwyczaj na DP jest sie w stanie osiagnac lepsze osiagi zobacz co znalazlem na amaoznie w opiniach
Pentium D 1 166 Opublikowano 20 Września Autor Opublikowano 20 Września @Pan Mateoo Jest jakiś hdmi, ale nawet nie pozłocony.
Send1N 4 183 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Kable nie mają tu nic do rzeczy jeżeli próbujesz to zrobić na karcie z sygnatury (7800xt) w cru i nie masz do wyboru rozdzielczości z odświeżaniem które ustawiłeś to znaczy że twój ekran tego ustawienia nie obsługuje, różnica jest taka że jeżeli będziesz tworzył rozdzielczość niestandardową w sofcie amd (ekran > rozdzielczości niestandardowe) i ustawienia które wklepiesz "nie spasują" to dostaniesz komunikat, spróbuj więc w sofcie amd utworzyć - standard synchronizacji ustaw na CVT ograniczone wygaszanie i "pilnuj" pozycji taktowanie pixeli G (kHz) bo ten parametr automatycznie się ustawia na inny zależnie jakie odświeżanie wklepiesz, często jest tak że ekran ma potencjał pójść wyżej z Hz ale ogranicza cię taktowanie pixeli które jest poza zakresem, możesz sobie skopiować jego wartość ta która jest na fabrycznym odświeżaniu, ustawić np 120hz + wkleić tą wartość fabryczną taktowania pixeli która jest ustawiona dla 100hz.
Rekomendowane odpowiedzi