czy on wogóle zadziała a jak tak to czy pójdzie na nim (edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, program do tworzenia prezentacji), niewielkiej obróbki zdjęć, oglądania filmów w wysokiej rozdzielczości.
Dobrze zaimpregnowany jakąś tam wytrzymałość ma ale najczęściej kładą najcieńszą warstwę. Impregnat to chyba jest najdroższy składnik w tym wszystkim. Na nierównych powierzchniach - narożnikach, to może nie być tak wytrzymałe - cienka warstwa + nacisk punktowy na narożnik...
Koszt robocizny też będzie x2 x3 ponieważ tu nie będzie metrów i to będzie sztukateria.
zobacz sobie przykładowy film żywica z kolorem metalicznym - można uzyskać fajny efekt wizualny
a to już na fantazji
https://pl.pinterest.com/ideas/epoxy-resin-staircase/960510429841/
Dość blisko, ale nie, właściwa jest wyraźnie bardziej obciążająca.
Bierzesz pochodnię i idziesz przez szczury.
2026-01-29 09-25-56.mp4
Wiem wiem, słyszałem to od Hard Reseta wielokrotnie Generalnie z testami w wysokich rozdziałkach jest ten problem, że są bardzo czułe na szereg czynników:
użyte GPU
lokalizacja testowa
detale
DLSS-y i inne bajery
czasem inne czynniki jak cykl dnia i nocy
W zasadzie z powyższych można zrobić przynajmniej setki kombinacji, gdzie każda da inne wyniki. Tak więc takiego uniwersalnego testu w 4K, który każdemu by dał wyniki, które będą sensowne i reprezentatywne dla jego przypadku, się zrobić nie da.
Rekomendowane odpowiedzi