error1983 22 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Cześć. Mam od jakiegoś czasu problem z rozmowami. Mianowicie po 30 s, minucie, rozłącza mi rozmowę. Nagle tracę kontakt z rozmówcą, głos milknie, po czym telefon sam przerywa połączenie. Dodam, że rekord jeśli chodzi o rozmowę w tej samej sieci z osobą w grupie abonamentowej to 11 minut. Jednak nie jest to regułą. Przeważnie rozłączanie jest bardzo szybkie. Ponieważ posiadam SIM 15 lat w PLAY, serwisant telefonów zasugerował jej wymianę. Wymieniłem na nową i niestety jest to samo. Co to może być i jak temu zaradzić?
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Może to głupie, ale miałem z Ojcem sytuację, gdzie u niego też nagle przerywało rozmowę, a okazało się że policzkiem czy brodą dotykał czerwonej słuchawki dopiero się okazało jak zobaczyłem jak gada przez telefon może Ty też "przypadkiem" jakąś częścią twarzy dotykasz czerwonej słuchawki. Na głośnomówiącym się też tak dzieje jak telefon leży z dala od twarzy? A może jeszcze być że masz jakieś "gesty" ustawione i jakiś ruch powoduje przerwanie połączenia. Tyle mi do głowy przychodzi 1
error1983 22 Opublikowano 30 Sierpnia Autor Opublikowano 30 Sierpnia 39 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Może to głupie, ale miałem z Ojcem sytuację, gdzie u niego też nagle przerywało rozmowę, a okazało się że policzkiem czy brodą dotykał czerwonej słuchawki dopiero się okazało jak zobaczyłem jak gada przez telefon może Ty też "przypadkiem" jakąś częścią twarzy dotykasz czerwonej słuchawki. Na głośnomówiącym się też tak dzieje jak telefon leży z dala od twarzy? A może jeszcze być że masz jakieś "gesty" ustawione i jakiś ruch powoduje przerwanie połączenia. Tyle mi do głowy przychodzi Nie to nie to, owszem sporadycznie zdarzyło się to o czym piszesz, ale chwilę przed rozłączeniem jest cisza z 10s, poza tym na głośno mówiącym też rozłącza.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Jeszcze co mi przyszło do głowy to nie masz przypadkiem włączonego VoLTE? Jak tak to spróbuj wyłączyć, a jak nie to spróbuj włączyć więcej pomysłów już chyba nie znajdę.
error1983 22 Opublikowano 30 Sierpnia Autor Opublikowano 30 Sierpnia Najlepsze, że nic takiego nie mogę znaleźć, a AI pieprzy głupoty, takich opcji nie ma.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 18 minut temu, error1983 napisał(a): Najlepsze, że nic takiego nie mogę znaleźć, a AI pieprzy głupoty, takich opcji nie ma. Tak te AI potrafi czasem takie głupoty pierdzielić że głowa mała, ale tutaj chyba ma rację bo z tego co wyczytałem to niby ten telefon nie posiada tej opcji, jak Ci nie wyszukuje takiej opcji to znaczy że jej faktycznie nie ma. Także moje pomysły się wyczerpały 1
error1983 22 Opublikowano 30 Września Autor Opublikowano 30 Września Wpiąłem SIM do tabletu i na nim nie mam problemu..., także albo telefon, albo nie wiem, może jeszcze przywrócę do fabrycznych.
Rekomendowane odpowiedzi