Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, Przepraszam najmocniej, nie wiem w jaki sposób, ale wstawiłem temat nie do tego działu🤦‍♂️Raczej powinno być sprzęt/laptopy, a ja wczoraj jakoś przeczytałem, że to podkategoria "sprzęt"🙈Nie miałem wcześniej styczności z tymi kablami, a chcę sobie zakupić, No i w sumie dwa pytanka mi się zrodziły jedno to takie czy w ogóle mam, bo z tego co wiem to powinien przy gnieździe mieć błyskawicę, ale błyskawicy brak. W sumie nie żadnego oznaczenia przy tym gnieździe, w specyfikacji laptopa na stronie producenta rzekomo  takie gniazdo jest. dodam zdjęcia z Thunderbolt Center jak dobrze zrozumiałem to mam thunderbolt. Druga kwestia to czy taki kabel Thunderbolt warto zakupić czy jakiś inny polecacie? Poniżej podaję link do kabla i zdjęcia.

https://abart.pro/kable-thunderbolt-4-i-usb4/abart-pro-kabel-thunderbolt-4-40gbs-240w-5a-48v-8k60hz-1m.html

PXL_20251108_104231254~2.jpg

thy.png

Edytowane przez Johos
Opublikowano

Ja mam dwa takie, kupione za połowę ceny która teraz widnieje na stronie x-komu:
https://www.x-kom.pl/p/1158010-kabel-thunderbolt-3mk-hyper-thunderbolt-cable-240w.html
Działa z laptopem wyposażonym w TB 3 oraz innym z portami TB4, w obu wypadkach laptopy są w stanie ładować się, obsługiwać wszystko co jest podłączone do stacji dokującej w monitorze HP E27d G4 skąd idzie jeszcze przez daisy chain do HPE27q.
Na prędkościach kopiowania mi nie zależało, więc nie sprawdzałem tego za bardzo.

W zestawie z monitorami dostałem też oryginalny kabel od HP. Też działa, ale nie znam parametrów.