Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Dirian napisał(a):

Mało sensowny wybór karty, staroc bez wsparcia DLSS. Za 6 stówek można dorwać RTX 3060, kartę o podobnej wydajności ale bardziej współczesna.

za 1000pln +, to jest 40% więcej. Za 6 stowek nie znalazłem, i te 3060 maja 8GB. Ja na 1080 8GB karcie na komputerze w domu 3900x 64ddr4, mam full stabilne 70fps na minecraft z nowymi szaderami (bez ray tracingu wprawdzie a nowymi bedrockowymi) rust, prawei na full 70fps. To jest maks ktore bedzie potrzebne na tych monitorach 60hz, 600zł za msi 1080 ti gaming x 11GB, to naprawde dobra uczciwa cena dzisiaj.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Send1N napisał(a):

Pod warunkiem że pożyje chociaż ten rok ;) 

True xD 

...  na marginesie i tak cenowo jestem uwalony na dyskach gdzie indziej tak sobie dzięki tym poszukiwaniom zdałem sprawę... w firmie idzie duzy roczny projekt i maja zwozić materiały z jakiś filmowych wynalazków totalnie nieskompresowane 60 minut 2,6TB, praca będzie szła i tak na proxy, ale gdzies trzeba te dane cholera spuscić 10/15 dni po kilka godzin, zbackapowac... jak zobaczyłem ile będzie mnie kosztować rozbudowa pod dyski cache i storage... mam dość... wycena projektu musi sie zmienić xD

EOT, sorry :P

Edytowane przez scubanczyk