Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdę do kontretów mój Pc to:
Mobo : Gigabyte GA-Z170-D3H
CPU : Intel Core I5 6600k :
Msi GTX 1070 gaming x 8GB
CPU Cooler : Thermalright Macho Direct RAM :
Kingston Predator, DDR4, 8 GB, 2666MHz, CL13 (HX426C13PB3/8) x2
PSU : SilentiumPC Vero L3 700W
Case : Zalman Z3 Plus M2:
ssd nvme kingston a2000 512GB
SSD : ADATA SU800 128 GB HDD 1 : WDC WD10EZEX-00BN4A0 1TB
HDD 2 : Samsung HD753LJ 750 GB
PCIE x 161: tp-link tl-wn551g
Monitor 1 : LG UltraGear 27GL63T-B
Monitor 2 : BenQ GW2270
I dziś zaczął się problem z uruchamianiem tak komputer ma 9 lat i był używany dosć mocno z solidnymi sesjmi, teraz komputer się uruchamia w pozycji leżącej na boku, w pionie komputer się cały czas restuje włacza i wyłącza wiatraki chodzą i przestają no nwm, chat gpt mówi ze moja płyta ma mikropęknięcia i że obecny stan jest umierający wiec teraz myślę jaką płytę główną dać pod ten sprzęt dziś juz wysąpił jeden freez ale no wczoraj normalnie solidnie komputer dziłał bez problemów, dziś odłączyłem jedynie wiatraki które były na molexa w obudowie komputera bo straszliwie wyły wiec raczej i tak nie chodziły wydajnie( i tak myślałem o tym od dłuzszego czasu ) wiec sie zastanawiam nad płyta główna pod wymianę i pastę termo przewodzącą chat gpt podpowidział mi o tym https://allegro.pl/oferta/gigabyte-ga-z170-gaming-k3-eu-lga1151-ddr4-skylake-kabylake-6-7-gen-18229573010?utm_source=chatgpt.com ten komputer ma po prostu działać teraz nie zależy mi czy procesor będzie podkręcany czy nie komputer ma po porstu przeżyc czas i być gotowy do użycia bez problemów