Skocz do zawartości

blue screen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu zaznaczę, że jestem kompletnie zielona w temacie 

Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:    BlueScreen
  Wersja systemu operacyjnego:    6.0.6002.2.2.0.768.3
  Identyfikator ustawień regionalnych:    1045

Dodatkowe informacje o problemie:
  BCCode:    124
  BCP1:    00000000
  BCP2:    86476028
  BCP3:    B2000040
  BCP4:    00000800
  OS Version:    6_0_6002
  Service Pack:    2_0
  Product:    768_1

jeśli ktoś zna rozwiązanie, to proszę krok po kroku

Windows Vista 32-bitowy, jeśli coś więcej potrzeba, to podam mój e-mail [email protected]  Już trzeci raz piszę ten post, bo komp się ciągle wyłącza

Opublikowano

124 to procesorowy... znaczy wynikający z wadliwej pracy procesora, być może zbyt niskiego napięcia - zwłaszcza, jeśli były robione jakieś eksperymenty z podkręcaniem. Może to być jednak także usterka zasilacza, a w skrajnych przypadkach pamięci RAM.

Opublikowano

hej na poczatke powiedz w jakich okolicznosciach ci to dzieje... np. w czasie grania, wtedy kiedy komputerek jest obciazony???

nastepnie czy w ostatnim czasie wgrywalas jakies nowe programy badz aktualizacje...?

na poczate proponuje sprawdzic temperaturki programem hwmonitor. pozdrawiam

tak jak kolega napisal najprawdopodobniej problem sprzetowy obstawiam zasilacz;) ale wrozyc nie ma sensu;)

Opublikowano

Dziękuję za szybką odp. Całkiem możliwe, że to zasilacz. Laptop ostatnio się "mocno nagrzewa" i nieważne czy gram, czy nie wyłącza się. Żadnych eksperymentów nie robiłam, nic nie podkręcałam, użytkuję normalnie, tzn. korzystam z internetu, czasem w coś pogram, np. farmerama, wiejskie życie i to wszystko. nic nie wgrywałam, tzn. w ostatnim czasie zainstalowany został program Avira, ale problemy pojawiały się już wcześniej. A to sprawdzenie "temperaturek" jak należy przeprowadzić? Komputer nie jest dla mnie czarną magią, ale informatykiem też nie jestem, wybaczcie.

Opublikowano

sprawdz sobie temperatury w czasie normalnego uzytkowania, po uruchomieniu w polowie okienka aplikacji masz model twojego procesorka i obok temperature...

jesli komputerek w spoczynku (nic nie robieniu) wskazuje temperature 60+ to powodem bedzie przegrzewanie sie... trzeba wyczyscic wentylatory plus ewentualnie nowa pasta.

sprawdz sobie temperatury w czasie normalnego uzytkowania, po uruchomieniu w polowie okienka aplikacji masz model twojego procesorka i obok temperature...

jesli komputerek w spoczynku (nic nie robieniu) wskazuje temperature 60+ to powodem bedzie przegrzewanie sie... trzeba wyczyscic wentylatory plus ewentualnie nowa pasta.

pozdrawiam

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Zakupiłem Arctici P14 pięciopak. Zapakował 3 do budy puściłem je na 900rpm. Temperatura ramu mi spadła do 30 stopni z 38 nie spodziewałem się aż takiej różnicy w porównaniu do tych z obudowy. Jakbym wiedział to bym wymienił 5 lat temu  
    • Ale, że jak? Że od tak funkcja dodana? 😮   Nie jestem przyzwyczajony, bo na PCL operowanym przez potężne Aksel Ringer Szroedinger to trzeba było 2 lata czekać na jakiekolwiek usprawnienia.
    • I znowu porzuciłeś wszystkie wątki z poszczególnymi argumentami.  Do tego kolejna próba "obsrania", czyli jakieś tam twierdzenia o poziomie. Do tego kłamliwe - jak pisałem, staram się wszystko logicznie uargumentować i podać odpowiedni przykład wydarzenia czy podać coś na poparcie. Ty w dalszym ciągu poza klejeniem opisu ordo iuris autorstwa ordo iuris nie dałeś nic. To nie jest ten sam poziom.  Nie robię z siebie ofiary, po prostu zaznaczam Ci, które wycieczki osobiste, które poczyniłeś są na tak niskim poziomie, że budzą pewnego rodzaju odrazę.   W szerokim świecie bycie antykonfiarzem to komplement. Dla mnie również. Jestem zbyt doświadczony na ich hasełka i za duzą mam wiedzę o ich poczynianiach, aby brac ich na poważnie. A no i nie jestem z ich plemienia. Nie twierdzę, że wszystko co robiłem na PCL było dobre, ale jedno jest pewne - argumentowałem wszystko co pisałem. Podawałem linki, ustawy, przepisy, nawet jeśli post zaczynał się od słynnego "brednie".  Ty tego nie robisz. Więc nie - nie jesteśmy tacy sami. Jesteś dobre 5 lat mną w wersji, która była obecna na PCL. Brakuje Ci wiedzy, doświadczenia i ogłady, aby prowadzić racjonalny dyskurs. I nie to nie jest wycieczka osobista w Twoim stylu. To stwierdzenie faktu, który dokumentują Twoje własne posty.    
    • Polska, a konkretnie naród o którym wspominasz ma jedynie interes prowadzenia wolnego handlu z państwami Europy i możliwość swobodnego przemieszczania się w ramach strefy Schengen. Cały ten marksizm (w tym ekologizm) to ściek, który z UE do Polski spływa, a posłuszne pionki implementują go jak leci. Bycie propolskim nie oznacza bycie prorosyjskim. Dziwne macie tendencje w postrzeganiu świata i interesu narodowego. Interes narodowy to nie nadskakiwanie innym (narodom) jak to ma miejsce obecnie, a dbanie o sprawy "natio". W zasadzie duopol z przystawkami, który panuje od początku ostatniej dekady poprzedniego wieku to dba głównie o interesy innych nie myśląc o swoich.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...