Gość Jonatan Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam , ten temat byl pewnie wałkowany tysiące razy , lecz teraz mnie spodkal ten problem otóż , moj komputer ma mdostepne tylko 3,12 z 4 gb ramu, nie wiem co z tym zrobic , przeinstalowywalem system 5 razy w nadziejii ze to pomoze , lecz bez skutku .Wszystko jest okej do pierwszego wylączenia po instalacji , co robic ?
gtxxor 88 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A system masz 32-bitowy? Bo jeśli tak, to wszystko jest w normie.
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Gdybym mial system 32 bit, ten post by sie tu nie znalazl . Mam 64 bit win 7 , i problem pojawia sie dopiero po wylączeniu komputera , przed tym wszystko jest w normie.
Enoxide 1 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 hey! wydaje mi sie ze jest wszystko wporzadku z twoim komputerem, jednak musimy rozgraniczyc pojecia.... pamiec dostepna to tak ktora zostala po uruchomieniu systemu, programow startowych itp. mniej wiecej tyle powinno zostac w twoim przypadku w zaleznosci od wersji i konfiguracji systemu. pamiec fizyczna to ta ktora masz zainstalowana i wykryta przez system czyli 4gb sprawdzisz to albo we wlasciwosciach systemu badz w menadzerze zadan w zakladce wydajnosc gdzie mozesz tez sprawdzic co i ile pamieci ci zjada.. pozdrawiam
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Mam wykryte 4 gb lecz dostepne tylko 3,12 gb . Te 88mb gdzies znikły . We wlasniwosciach komputera pisze ze zainstalowane 4 gb,lecz odczyty w menadzerze zadan pokazują tylko 3199 mb , a komputer diametralnie stracil na wydajnosci wzgledem 4 gb dostepnej pamieci
Enoxide 1 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 w takim wypadku sprawdz w menadzerze urzadzen w zakladce procesy co0 najbardziej obciaza twoj system... i wyrzuc go z autostartu(kieruj sie zarowno uzyciem procesora jak i pamieci) tutaj masz dowolnosc mozesz to zrobic albo programem np. ccleanerem-zakladka narzedzia-autostart, badz narzedziem systemowym msconfig wszystko wskazuje ze jakis program ktory zostal zainstalowany po instalacji obciaza nadmiernie twoj system i dlatego muli;)jest tez mozliwosc taka ze system ktory wgrales zostal zmodyfikowany(przyspieszony i wogle ktos zrobil z niego demona szybkosci dodajac rozne "pomocne" gadzety) jednak wartosci twojego pamieci moim zdaniem sa wporzadku, system z jakimis podstawowymi programami moze tyle zjadac. pozdro
haha3 4 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 albo sposób na laika. zainstaluj linx, odpal pełne obciążenie i zobacz jakie będziesz miał zużycie ramu ;)
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Odczyty z programy advance system care pokazują ,ze mam tylko 3,12 ramu W Msconfin wylaczylem wszystkie uslugi oprucz uslug microsoftu , i w szystkie programy z autostartu , lecz nic nie pomaga , nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system ?
gtxxor 88 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 a czasem nie korzystasz ze zintegrowanej karty graficznej?
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Nie moja plyta ASRock 870 Extreme 3 nawet nie ma zintegrowanej karty graficznej
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Kozystam z Karty ati hd 6850 od sapphire
Enoxide 1 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 sugeruje odinstalowanie wszelkich aplikacji ktore wgrales po instalacji systemu, oprocz sterownikow oczywiscie pozostaw tylko przegladarke antiwira i powiedzmy kodeki, bo moim skromnym zdaniem advance system care wiecej ci zaszkodzi niz pomoze;) oczywiscie kazdy moze miec inne doswiadczenia;) wylaczenie wszystkich uslug tez nie jest dobrym pomyslem!!! na poczatek sprawdz co ci sie uruchamia w menadzerze urzadzen( w procesach i sprawdz co obciaza najbardziej) po wylaczeniu tych uslug i programow i czy zmienila sie ilosc dostepnej pamieci...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ale gdy zainstaluje nawet system na nowy nie instalujac nawet sterow wyłacze pc, i ponownie wlącze bedzie to samo .
Enoxide 1 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 " nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system " mozesz tyo zrobic w msconfigu w zakladce rozruch-nastepnie obcje zaawansowane-ustawiasz max pamieci, jednak to nie w tym tkwi problem lecz w oprogramowaniu ktore masz zainstalowane w systemie... oczywiscie to tylko moje podejrzenie pozdro
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 W msconfig mam ustawiona maxymalną pamiec .
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 ZARAZ ZAINSTALUJE NOWEGO WINDOWSA , nie instalujac przy tym zadnych sterownikow i programow, zobaczymy moze to w obecnym systemie tkwi problem
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Nowy system zainstalowany i wygląda na to ze problem znikł , dziekuje wszystkiem za pomoc .
Rekomendowane odpowiedzi