Gość Jonatan Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Witam , ten temat byl pewnie wałkowany tysiące razy , lecz teraz mnie spodkal ten problem otóż , moj komputer ma mdostepne tylko 3,12 z 4 gb ramu, nie wiem co z tym zrobic , przeinstalowywalem system 5 razy w nadziejii ze to pomoze , lecz bez skutku .Wszystko jest okej do pierwszego wylączenia po instalacji , co robic ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 A system masz 32-bitowy? Bo jeśli tak, to wszystko jest w normie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Gdybym mial system 32 bit, ten post by sie tu nie znalazl . Mam 64 bit win 7 , i problem pojawia sie dopiero po wylączeniu komputera , przed tym wszystko jest w normie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enoxide Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 hey! wydaje mi sie ze jest wszystko wporzadku z twoim komputerem, jednak musimy rozgraniczyc pojecia.... pamiec dostepna to tak ktora zostala po uruchomieniu systemu, programow startowych itp. mniej wiecej tyle powinno zostac w twoim przypadku w zaleznosci od wersji i konfiguracji systemu. pamiec fizyczna to ta ktora masz zainstalowana i wykryta przez system czyli 4gb sprawdzisz to albo we wlasciwosciach systemu badz w menadzerze zadan w zakladce wydajnosc gdzie mozesz tez sprawdzic co i ile pamieci ci zjada.. pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Mam wykryte 4 gb lecz dostepne tylko 3,12 gb . Te 88mb gdzies znikły . We wlasniwosciach komputera pisze ze zainstalowane 4 gb,lecz odczyty w menadzerze zadan pokazują tylko 3199 mb , a komputer diametralnie stracil na wydajnosci wzgledem 4 gb dostepnej pamieci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enoxide Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 w takim wypadku sprawdz w menadzerze urzadzen w zakladce procesy co0 najbardziej obciaza twoj system... i wyrzuc go z autostartu(kieruj sie zarowno uzyciem procesora jak i pamieci) tutaj masz dowolnosc mozesz to zrobic albo programem np. ccleanerem-zakladka narzedzia-autostart, badz narzedziem systemowym msconfig wszystko wskazuje ze jakis program ktory zostal zainstalowany po instalacji obciaza nadmiernie twoj system i dlatego muli;)jest tez mozliwosc taka ze system ktory wgrales zostal zmodyfikowany(przyspieszony i wogle ktos zrobil z niego demona szybkosci dodajac rozne "pomocne" gadzety) jednak wartosci twojego pamieci moim zdaniem sa wporzadku, system z jakimis podstawowymi programami moze tyle zjadac. pozdro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 albo sposób na laika. zainstaluj linx, odpal pełne obciążenie i zobacz jakie będziesz miał zużycie ramu ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Odczyty z programy advance system care pokazują ,ze mam tylko 3,12 ramu W Msconfin wylaczylem wszystkie uslugi oprucz uslug microsoftu , i w szystkie programy z autostartu , lecz nic nie pomaga , nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Bios takze wykrywa calą pamiec ram Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 a czasem nie korzystasz ze zintegrowanej karty graficznej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Nie moja plyta ASRock 870 Extreme 3 nawet nie ma zintegrowanej karty graficznej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Kozystam z Karty ati hd 6850 od sapphire Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enoxide Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 haha good joke:D:D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Co jest w tym tak smiesznego ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enoxide Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 sugeruje odinstalowanie wszelkich aplikacji ktore wgrales po instalacji systemu, oprocz sterownikow oczywiscie pozostaw tylko przegladarke antiwira i powiedzmy kodeki, bo moim skromnym zdaniem advance system care wiecej ci zaszkodzi niz pomoze;) oczywiscie kazdy moze miec inne doswiadczenia;) wylaczenie wszystkich uslug tez nie jest dobrym pomyslem!!! na poczatek sprawdz co ci sie uruchamia w menadzerze urzadzen( w procesach i sprawdz co obciaza najbardziej) po wylaczeniu tych uslug i programow i czy zmienila sie ilosc dostepnej pamieci... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Ale gdy zainstaluje nawet system na nowy nie instalujac nawet sterow wyłacze pc, i ponownie wlącze bedzie to samo . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enoxide Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 " nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system " mozesz tyo zrobic w msconfigu w zakladce rozruch-nastepnie obcje zaawansowane-ustawiasz max pamieci, jednak to nie w tym tkwi problem lecz w oprogramowaniu ktore masz zainstalowane w systemie... oczywiscie to tylko moje podejrzenie pozdro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 W msconfig mam ustawiona maxymalną pamiec . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 ZARAZ ZAINSTALUJE NOWEGO WINDOWSA , nie instalujac przy tym zadnych sterownikow i programow, zobaczymy moze to w obecnym systemie tkwi problem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano August 24, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano August 24, 2016 Nowy system zainstalowany i wygląda na to ze problem znikł , dziekuje wszystkiem za pomoc . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się