Makollo 0 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Mój komputer z systemem Windows nie chce się uruchomić po włączeniu bezpiecznego rozruchu. Mam problem z czarnym ekranem i nie mam pojęcia jak temu zaradzić. Co poszło nie tak i jak mogę przywrócić system do prawidłowego działania?
miro 127 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada po kolei miałeś sobie system, używałeś, zachciało ci się spróbować bezpiecznego rozruchu - wszedłeś do biosu, włączyłeś secure boot/ restart i ciemność ? -a najważniejsze, czy aby partycja systemowa w GPT ? , czy MBR i CSM było pisz dokładniej jeśli tak, zresetuj bios od fabrycznych
Makollo 0 Opublikowano 3 Listopada Autor Opublikowano 3 Listopada Nie mogę nawet wejść do ustawień oprogramowania
miro 127 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań, przeczytaj powoli raz, potem drugi i odpowiedz lub jeśli włączasz komputer i jest " ciemnośc/nic " to jak pisałem wyżej zresetuj bios przez zwarcie zworki, a jak nie umiesz to wyjmij na parenaście minut baterię 1
wowo89 24 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada wyjmując baterię nie zapomnij wyłączyć jeszcze zasilacza - taki przełącznik z tyłu PC -> 0 / 1 ustaw na 0 jeśli takowego nie posiadasz to odłącz kabel zasilający i wtedy bateria na kilka minut (dla spokoju 10/15min) -> wkładasz baterię i podłączasz kabel -> zasilacz na 1 i włączasz kompa
stx92 0 Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Musisz ogarnac sobie proca z igpu i wsadzic w plyte, albo wymienic plyte glowna przerabialem dokladnie to samo 1
Send1N 528 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Włączył secure boot i ma wymieniać cpu albo płytę? co to za czary
stx92 0 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada no jak nie ma opcji resetu biosu bez cpu na plycie to jest w dupie, przerabialem to na plycie gigabyte b450m s2h. Żaden sposób na wyciąganie baterii cmos, zworki nic nie działa na reset biosu.
Send1N 528 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Tylko że on ma cpu w sockecie, nie spotkałem się nigdy z czymś takim żeby reset zworką nie zadziałał, nie mówię o baterii bo dużo ludzi to źle robiło wyciągając baterię na kilka sekund na podłączonym zasilaniu do pc (wpięty kabel/przełącznik zasilacza na 1 itp)
Rekomendowane odpowiedzi