dzapan 0 Opublikowano 10 Listopada 2024 Opublikowano 10 Listopada 2024 (edytowane) Hej, Zacząłem studia informatyczne w tym roku i potrzebuje jakiegoś niedużego, mobilnego lapka, myślę że 14 cali będzie optymalnie, w domu mam PCta, wiec z laptopa będę korzystał głównie poza domem. Budżet ok. 2000 zł +-. Zastanawiałem się nad poleasingowym Thinkpadem T14 z Ryzenem 7 4750U, albo jakiś Dell latitude z serii 5000, może 7000. Co byście radzili? Zależy mi na dobrym czasie pracy na akumulatorze, złączach thunderbolt i dobrej klawiaturze. Jak ktoś zna sprawdzone sklepy z sprzętem używanym, to też będę wdzięczny za namiary Z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowane 10 Listopada 2024 przez dzapan
dzapan 0 Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Opublikowano 11 Listopada 2024 11 godzin temu, Stever napisał(a): Jeżeli zależy Ci na o wiele lepszym wykonaniu to poleasingowy będzie ok. Choć w tej cenie już masz nowy o całkiem niezłej konfiguracji czy wyposażeniu MSI Modern 14 i5-1235U/16GB/512/Win11 Matryca IPS, waga na poziomie 1,4kg, niestety wyniki na baterii nie są imponujące będzie około 4h. Zależy mi na bezawaryjności i dobrym wykonaniu. Wiem, że za 2000-2500 zł kupie nowy, z całkiem przyzwoitymi bebechami, tylko to będzie tandeta, która się będzie rozlatywać w łapach. Gdybym kupował lapka do domu głównie, to jeszcze ma sens, ale ja z nim będę sporo łaził/podróżował, wiec musi być robust. A nie mam ochoty latać z sprzętem po gwarancjach.
dzapan 0 Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Opublikowano 12 Listopada 2024 (edytowane) Co o takiej T14 myślicie? Można zamknąć, koniec końców kupiłem Dell'a Latitude 7430 -> 32GB/1TB z i7. Edytowane 13 Listopada 2024 przez dzapan
Rekomendowane odpowiedzi