Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, 

Odparł dni staram się wybrać odpowiedni model najlepiej ultrabooka dedykowanego do pracy biznesowej w kwocie do 5000 zł. Zależy mi na możliwie najlepszym procesorze i minimum 16 GB pamięci RAM. Totalnie nie zależy mi na karcie graficznej może to być Integra. Laptop ma służyć stricte do pracy tj. sporo rozbudowanych arkuszy Excel, różne programy analityczne, sporo pracy po prostu w sieci i rozmowy teams/Skype/meets. Oczywiście w tym przypadku gdyby to była matryca 15 calowa byłaby okej. Innymi słowy najbardziej wydajny laptop jaki można w tej cenie wyrwać bez karty graficznej, lekki i dobrym czasem pracy na baterii. 

Przejrzałem laptopy Microsoft Surface Laptop jednak tutaj nie bardzo pasuje mi procesor qualcomm nie jestem przekonany do niego. Jednak sam projekt, wejścia, kamera itp na plus

Dobrze wypada też 

ASUS Vivobook S14 M5406UA R9‑8945HS/32GB/1TB/Win11 OLED 120

oraz

ASUS Vivobook S14 M5406WA R9‑365 AI/32GB/1TB/Win11 OLED 120Hz

Przy czym ten drugi ma lepszy procesor jedyny minus matryca 14

Jest jeszcze 

Acer Swift 14 AI 9‑365/32GB/1TB/Win11 Dotyk

Co sądzicie o tych wyborach i może jesteście w stanie doradzić coś lepszego?

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź, ten Lenovo wygląda na solidną jednostkę chociaż i7-13700H zużywa o około 47% więcej energii ale czy zwracać na to uwagę jeżeli wydajność jest na zbliżonym poziomie przy czym cena to prawie 1000 zł różnicy?