Windows 11
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Ogoniasty · Opublikowano
Podjazd do tej apteki było możliwy jedynie przez przejście plus te małe stragany. Parkowałem tu gdzie stoją auta na zdjęciu z dostawą do apteki. Utrzymanie łańcucha temperatur, przepisy, niektóre produkty pod ciągłą kontrolą. Nie mogliśmy sobie od tak stawać na środku miasta i na piechotę wszędzie dostarczać. Dzień po dniu 15kt i mamy 30. Nie trzeba być wariatem drogowym, aby kwity zatrzymali naprawdę 😉 Ale to dłuższy temat przechodzący w kłótnie między komendą w Siedlcach a komendą w Lublinie, którzy stanęli po mojej stronie. Koniec końców bardziej opłacało mi się na nowo podejść do egzaminu niż kierować sprawę do sądu i walczyć latami. -
Przez maras2574 · Opublikowano
Ale pierwszy kwiecień już był Dlaczego, co się dzieje ? -
Przez Reddzik · Opublikowano
Miałem coś podobnego z jednym obozem, trafiłem samemu, i w zadaniach miałem go odhaczonego ale nie skończonego... potem zrobiłem questa i teraz nawet specjalnie sprawdziłem, działa jest zrobiony. Przy okazji podczas przeglądania zadań coś innego podobnego mi się pojawiło i też zapewne muszę wziąć questa od NPCa by to zakończyć. Zadanie jakby się resetowało i musiałem od nowa ich wytłuc. Nie ma tu zbugowanego zadania. Aktualnie siedzę w otchłani. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Podobno właśnie tyle łącznie trafia na rynek co roku w Polsce i już właśnie mowa o wszystkich rodzajach butelek PET, także tych, które do systemu nie należą. @Fatality na podstawie tego kontynuując, spośród wszystkich takich butelek, bez systemu kaucyjnego w ogóle do recyklingu wracało między 45 a 50% butelek PET. Czyli spośród wszystkich butelek PET małych i dużych średnio wracało 48% w ogóle jako frakcja wydzielona, reszta trafiała do niewłaściwych pojemników i innych śmieci. Czyli odzyskiwano około 6 mld z tych 12 mld. Natomiast około 37% wracało do obiegu jako rPET czyli recyklat, który można było wykorzystać w przemyśle spożywczym do ponownej produkcji opakowań. Te 37% to szacunkowy realny wskaźnik recyklingu połączony z ilością produkowanego rPET produkowanego w Polsce. System kaucyjny ma za zadanie zamknąć obieg podstawowych opakowań z PET by zwiększyć % odzysku jako rPET. Te opakowania PET które objęto obecnie kaucją stanowią nawet 90% całego wolumenu butelek PET. Zatem jeżeli na starcie systemu osiągnięto 78% zbiórki opakowań PET, to i tak jest bardzo dobry wynik, który podwaja ilość zebranego surowca (w porównaniu do dotychczasowego poziomu) do produkcji rPET. -
Przez TheMr. · Opublikowano
W obecnych czasach prawko bardzo łatwo stracić, kiedyś trzeba było się mocno postarać. Ale gratuluje takiej kolekcji Audi. Osobiście wolę A6 C6 w sedanie niż w kombi, co do 1.8T jako użytkownik - nie pchaj się powyżej 250 KM, nie warto.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi