mina 0 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Dzisiaj miała miejsce premiera RTX 5090 i jak wiadomo, zdobycie tych kart to nie lada wyzwanie. Z tego co słyszałem, komuś udało się kupić telefonicznie dwie sztuki w X-KOM, ale to mało istotne. Najciekawsze jest coś innego – na ich stronie nie pojawiła się ani jedna sztuka RTX 5090 do sprzedaży jako samodzielny produkt. Natomiast po premierze nagle pojawiły się gotowe zestawy komputerowe z tymi kartami! 🤔 To wygląda na bardzo dziwną politykę – RTX 5090 dla klientów nie było, ale dla ich własnych zestawów już są? Czyli sprzedają je tylko w formie swoich komputerów z dodatkową marżą, zamiast umożliwić zakup pojedynczych sztuk? Najbardziej zastanawiające jest to, że jak pokazuje mój screen, mogę zamówić 100 sztuk ich gotowych komputerów. Skąd mają tyle kart, skoro oficjalnie nie sprzedawali żadnej? 🤨 Coraz bardziej zastanawiam się, czy nie zgłosić sprawy do UOKiK – bo wygląda to na zagrywkę wymierzoną w klientów indywidualnych. Dla mnie X-KOM jest już spalony. Kiedyś dbali o klientów, a teraz lecą tylko na kasę. WSTYD! 😡 Co o tym myślicie? Ktoś jeszcze próbował kupić RTX 5090 u nich? 1
krzysiek_1990 74 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) X kom tego nie składa, tylko dostaje zlożone https://g4m3r.tech/produkty/ Co prawda tego z 5090 nie widziałem na stronie ale inne są Edytowane 31 Stycznia przez krzysiek_1990
reykezz 0 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie są ustawione przypadkiem jako przedsprzedaż, z wysyłką >10.02.25? Może do tego czasu stany magazynowe się chociaż delikatnie poprawią - pojawią się kolejne partie. @krzysiek_1990 - składa je; cytując trzeci akapit polityki prywatności z strony g4m3r.tech (nigdzie indziej się ich NIPu nie doszukałem) - x-kom sp. z o.o. jest właścicielem marki G4M3R
krzysiek_1990 74 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @reykezz ta masz rację, my bad w partnerach wszystko co jest związane z x kom
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @x-kom lepiej zwijajcie interes ponieważ jesteście spaleni u autora tematu, nie wiem czy się po takiej starcie pozbieracie...ludzkie problemy i dramaty vol.2975 2
Mar_s 2 226 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Mamy X-kom na forum, możesz tam zapytać, możesz zapytać bezpośrednio firmę, a poza tym jeden wątek o nowej serii kart jest już wystarczający. Zamykam 2 1
Rekomendowane odpowiedzi