Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Lenovo v110-15AST

System win 10 Pro Niemiecki

Próbuje zainstalować win 10 z pendrive (system tworzyłem mediacreationtool). Po podłączeniu pendrive i próbie odpalenia systemu przez booymenager pojawia się tylko ikonka system i laptop się restartuje.

Pomoże ktoś z wystartowałem instalatora? 

P_20250313_133922.jpg

P_20250313_133918.jpg

Opublikowano

Jako pierwsze urządzenie na 2 zdjęciu masz Windows Boot Manager, a pendrive jest dopiero na pozycji 4. Jak chcesz go użyć do bootowania, to powinien być na samej górze.
ALBO
Lenovo z tego co pamiętam ze starszych modeli wyświetla boot menu jeżeli naciskasz F12 podczas startu komputera. Wciskaj ten klawisz ciągle, aż nie pojawi się menu z listą nośników i wybierz pendrive.

• Upvote 1
Opublikowano

Robiłem już  wcześniej jak radził @narmiak, niestety to nie pomogło. Recovery system również nie działa. Po wyborze pendrive w boot menu taka sama reakcja. W zakładce ezit mam tylko to co w poniższym zdjęciu. 

P_20250313_172420.jpg

Opublikowano

Jakiś hindus na YT pokazywał, że boot menu w tym modelu jest pod F2. W zależności od tego, jak masz ustawione klawisze funkcyjne może być konieczne wciskanie jednocześnie przycisku FN+F2

Opublikowano (edytowane)

Zrobione rufusem, niestaty też nie działa. Próbowałem pobrać obraz przez mediacreationtool i rufusa. Nadal nie działa. Próbowałem również z różnymi pendrive

Edytowane przez Lenv110
Opublikowano

Nie wiem w jaki sposób zmiana dysku mogła na to wpłynąć ale jedynym wytłumaczeniem moż być to że miałeś ustawiony tryb kontrolera "IDE" a po wsadzeniu dysku ssd jakimś cudem sam przestawił się na "AHCI" :E ale to by było dziwne skoro bios na stock wrzuca ide :hmm: