Lenv110 0 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Witam. Lenovo v110-15AST System win 10 Pro Niemiecki Próbuje zainstalować win 10 z pendrive (system tworzyłem mediacreationtool). Po podłączeniu pendrive i próbie odpalenia systemu przez booymenager pojawia się tylko ikonka system i laptop się restartuje. Pomoże ktoś z wystartowałem instalatora?
narmiak 62 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Jako pierwsze urządzenie na 2 zdjęciu masz Windows Boot Manager, a pendrive jest dopiero na pozycji 4. Jak chcesz go użyć do bootowania, to powinien być na samej górze. ALBO Lenovo z tego co pamiętam ze starszych modeli wyświetla boot menu jeżeli naciskasz F12 podczas startu komputera. Wciskaj ten klawisz ciągle, aż nie pojawi się menu z listą nośników i wybierz pendrive. 1
zakk87 28 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca W zakładce EXIT masz pewnie override boot, użyj tej opcji, wybierz pendrive. Jeżeli nie ma to zrób co radzi @narmiak
Lenv110 0 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca Robiłem już wcześniej jak radził @narmiak, niestety to nie pomogło. Recovery system również nie działa. Po wyborze pendrive w boot menu taka sama reakcja. W zakładce ezit mam tylko to co w poniższym zdjęciu.
narmiak 62 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Jakiś hindus na YT pokazywał, że boot menu w tym modelu jest pod F2. W zależności od tego, jak masz ustawione klawisze funkcyjne może być konieczne wciskanie jednocześnie przycisku FN+F2
Lenv110 0 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca Pod F2 włącza się tylko bios, pod F12 jest boot menu
Send1N 1 723 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) Gdyby to był problem z bootem to nie wyskakiwało by to logo windowsa, spróbuj inne lustro z systemem + zrób pena rufusem Edytowane 13 Marca przez Send1N
Lenv110 0 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca (edytowane) Zrobione rufusem, niestaty też nie działa. Próbowałem pobrać obraz przez mediacreationtool i rufusa. Nadal nie działa. Próbowałem również z różnymi pendrive Edytowane 13 Marca przez Lenv110
Send1N 1 723 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Jak robisz pena w GPT to spróbuj w MBR a w biosie przestaw z uefi na legacy, ciekawe czy ruszy, już różne akcje widziałem w starych lapkach
Lenv110 0 Opublikowano Środa o 19:22 Autor Opublikowano Środa o 19:22 Temat do zamknięcia. Zmieniłem dysk na ssd,boot odpalił bez problemu. 1
Send1N 1 723 Opublikowano Czwartek o 16:06 Opublikowano Czwartek o 16:06 Nie wiem w jaki sposób zmiana dysku mogła na to wpłynąć ale jedynym wytłumaczeniem moż być to że miałeś ustawiony tryb kontrolera "IDE" a po wsadzeniu dysku ssd jakimś cudem sam przestawił się na "AHCI" ale to by było dziwne skoro bios na stock wrzuca ide
Rekomendowane odpowiedzi