Gość Adrian Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Cześć. Poszukuję serwisu z doświadczeniem w naprawach wzmacniaczy lampowych. Tylko żeby naprawdę to byli sprawdzeni ludzie, którzy wiedzą jak powinien brzmieć dźwięk i nie będą mi wciskać, że – to tak ma brzmieć. Ja jestem akurat człowiekiem o lekkim audiofilskim zacięciu, więc zwracam ogromną uwagę na jakość dźwięku i wszystko musi być u mnie krystalicznie czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michagm Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Ja wymieniałem kilka razy Kondensatory w wzmacniaczu. Najbardziej polecam: BlackGate ale są drogie albo tańsze Nichicon Audio Fine Gold/Nichicon KZ Muse/Sanyo OS CON Audio/itd. Nie wolno stosować Kondensatory do Wzmacniaczy/Lampowych/Amplitunerów/itd.: Foliowe, MKP, Olejowe, Poliestrowe, Polipropylenowe, MKT, Cross-Cap/Z-Cap Audio z kilka klas np: Standard/Gold/Platinium/itd. Możemy stosować Kondensatory do Wzmacniaczy/Lampowych/Amplitunerów/itd [najbezpieczniej]: Bipolarne, Elektrolity i zwykła Osiowe [trzeba uważać na osiowe bo jest mieszanka połączone z czym np. z MKT]. Zdarzało że można stosować Kondensatory do Wzmacniaczy Lampowych: WIMA , Styrofleksowe i Teflonowe [FT1]. Krystalicznie czyste dźwięki to często mają Yamaha'y RX-V596/4xx/3xx/6xx/7xx/itd. w latach 1995-2001. To nie dla mnie ale każdy ma inny gust. Jeśli o serwis Audio: AudioVinyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi