Mardon 0 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) Cześć. Posiadam taki zestaw: i5 12400f tuf gaming b760-plus wifi d4 PNY GeForce RTX 4080 XLR8 Gaming Verto Epic-X Pamięć Patriot Viper Steel, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL17 Zasilacz Cooler Master V650 650W 80 Plus Gold Dużo streamuje, ostatnio zacząłem to robić multiplatformowo i mój PC przestał wyrabiać. Karta zostaje, reszte zapewne trzeba wymienić. Budżet mam około 3000/3300. Myślałem o czymś takim: Procesor AMD Ryzen 9 7900 TRAY Płyta główna MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI Ramy nie mam pojęcia jakie (6000mhz 30CL?) Chłodzenie AIO czy TOWER? Jeśli trzeba odrazu to: Zasilacz MSI MAG A850GL PCIE5 II 850W Czy będzie to dobry upgrade? Stary zestaw zamierzam zostawić dla syna, posiadam Radeona RX6600, więc pewnie będzie do tego zestawu idealny. Jeżeli można do czegoś trochę dołożyć, a zostawić zasilacz to wtedy móglbym za 1/2 miesiące dokupić Edytowane 22 Czerwca przez Mardon
Mardon 0 Opublikowano 21 Czerwca Autor Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) Używam wtyczki AITUM do OBSa, która jest najbardziej stabilna ale niestety każdy stream musi iść z osobnego źródła inaczej nie odpali. (YT z karty, Twitch z procka + TikTok studio). Do tej pory nie było problemów, ale tegoroczne tytuły już mocniej obciążają i transmisje na Twitchu po prostu klatkują jak szalone. Najpierw myślałem, żeby włożyć mocniejszego intela, ale do września muszę złożyć jakiś zestaw synowi, więc pomyślałem że zostawię mu to co mam z RX6600 a sam sobie zrobię upgrade. Edytowane 21 Czerwca przez Mardon
Rekomendowane odpowiedzi