akurat Gigabyte od zawsze słynął z cichych cewek, natomiast nie wiedzieć czemu wszyscy się spuszczają nad ASUSami, które o ile chłodzenie mają ok, to cewki tych kart grają koncert w prawie każdej karcie.
Tylko zgaduje , że benchmark w CP wczytuje się jako całość , a jak grasz już w grę , to jednak co jakiś czas cos musi zostać doładowane. Spróbuj może zjechać z detalami i zobacz czy dalej będzie stutter , możesz jeszcze spróbować ustawić na sztywno kl/s w riva tnt. Sprawdź jeszcze czy dyski nie są zbyt mocno zapełnione i nie pamiętam teraz czy w sterowniku AMD można wyczyścić shadery.
Ja sierpniu 2025 wziąłem kredyt 4500zł i kupiłem to co mam w stopce. Do tego OC 504 zł + przegląd techniczny samochodu - 100zł.
Inaczej nie miałbym szans na modernizację komputera. Już nie mówię o własnym życiu. Banki proszę Pana żyją z biednych
Gdyby problem był na poziomie kontroli jakości to CPU już po wyjęciu z pudełka byłby wadliwy.
Zanim gotowy CPU/GPU wleci do produkcji to się testuje i również doprowadza celowo do zniszczenia, a później prześwietla. Nawet można na żywo obserwować co się dzieje w strukturze podczas pracy i wykryć wady
Także być może coś przeoczono
Rekomendowane odpowiedzi