Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, myśle nad kupnem dodatkowe SSD bo kończy mi się miejsce na gry : P

Obecnie mam

Samsung SSD 980 PRO 1TB M2

ADATA LEGEND 710 2TB M2

Samsung SSD 860 EVO 500GB SATA

Polecicie jakiś dysk 2-4 TB? Budżet tak mysle max 1200. Zastosowanie po prostu miejsce na gry.

Na płycie mam nieobsadzony PCIe Gen5

Opublikowano

To nie jest radiator, ot, nalepka producenta, chyba tylko po to, żeby na materiałach promocyjnych w sklepach markę eksponować.

Zrywanie tego może potencjalnie wiązać się z utratą gwarancji, ale sam materiał ma nie robić za izolator - powtarzam tutaj za kolegami z wątku poświęconego temu dyskowi. Kupiłem parę dni temu właśnie ten model i, cóż - nie mam żadnych uwag. Działa. Jest ok.

Opublikowano
W dniu 12.07.2025 o 16:23, Slayer napisał(a):

On ma radiator? Jak tak to czy musze go zdjąć? Bo moja płyta główna ma taki powiedzmy domyślny, na śrubkę.

Pisałem już o tym w wątku zbiorczym o tym dysku więc przekopiuje :E : Te naklejki są zrobione z takiego materiału aby nie były izolatorem w przypadku dołożenia opcjonalnego radiatora, ja u siebie na kc3000 chciałem sprawdzić czy będzie różnica w temperaturach Z i bez naklejki i pod obciążeniem w tej samej temperaturze pokojowej urwałem 2-3 stopnie gdy zamontowałem radiator od płyty bez fabrycznej naklejki na dysku. Jak coś to zdjąłem ją podgrzewając suszarką do włosów zeszła w całości jak po maśle i można ją z powrotem nakleić :) 

• Thanks 1