Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie (na wyjazdy) mam MacBook Air 11,6" 2013 z 4250U i 4GB RAM. Lżejszy system niż MacOS robi różnicę, ale o ile odtwarzanie YouTube do 1440p działa dobrze to przechodzenie między filmami już go trochę męczy.

Czy Lenovo A285 FHD 16/500 to najlepszy tani upgrade przy zachowaniu kompaktowych wymiarów, dobrego stanu wizualnego i baterii? Budżet nie jest fizycznie ograniczony, ale na lapka tylko do wyjazdów "wąż w kieszeni" głośno syczy, bo w domu jest stacjonarka.

Opublikowano

@Merqus4 @huudyy @Send1N

Niestety przez naklejki na części klawiszy klawiatury musiałem odesłać. Wiedziałem, że tam będą, by zakrywać skandynawskie litery, ale nie sądziłem, że aż tak będzie mi to przeszkadzać. Chyba większość poleasingowych je ma. Ciężka sprawa...

Są jeszcze "wynalazki" jak brandowane Clevo, które co prawda nowe z gwarancją 3 lata, ale wciąż zagadka.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Update - od dziś w końcu mam następcę MBA 11: HP EliteBook 830 G8 za 999 zł. Moim zdaniem klasa A (mimo A- w opisie). Bateria 68% / 407 cykli, nowe z Allegro od 1xx zł jakby co na przyszłość. Klawiatura nienordycka (więc bez naklejek) z podświetleniem. Dotyk działa bez zarzutu, matryca bez skaz, zero typowych dla ThinkPadów przetarć przy touchpadzie czy klapie. I do tego czytnik linii papilarnych.