Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Byc moze wiedza ile oosb czeka i juz powoli puszczaja zeby dostosowac serwery, zeby nie jebły! :D 

Było tak z beta albo piątki albo jedynki ze odpalili serwery duzo czasu wczesniej i chyba wlasnie na kilkanaście godzin przed :D 

Zobaczymy kolejka sie zmniejsza 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ja mam gigabyte, włączałem to po jakiejś aktualizacji do bf 2042. 3min. roboty, zero problemów.

Trzeba było włączyć po zaimplementowaniu Jewelina, który wymaga SB ;)

Z tego co doczytałem w BF6 dodatkowo doleci VBS i HVCI, który w słabszych konfiguracjach zmniejszy FPS :kwasny:

@caleb59

A co z Rufusem nie tak ?? 

U mnie wszystko lata :E

Edytowane przez sniper76
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, sniper76 napisał(a):

Z tego co doczytałem w BF6 dodatkowo doleci VBS i HVCI, który w słabszych konfiguracjach zmniejszy FPS

Skoncz chlopie z tym VBS bo ile razy mozna pisac, ze to nie jest wymagane i 2042 odpala bez tego tak jak odpala beta bf6! 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Nic się nie wskóra, ten Giguś Aorus Elite B450 nie ma Q-flasha- mowa o wersji flashbacka, bo q-flash tak się nazywa opcja instalacji biosu, na płycie widnieje jedna kość biosu, więc płyta nie ma backupu jak mają inne płyty. Resety zworką, baterią, wyciąganie całego kompa- co zrobił nie pomaga. Nie wiem czemu Gigabyte nie wrzucił flashbacka do b450, moja MSI gaming plus b450 to miała. Przez takie oszczędności płyta się uwaliła na amen. Musiałby mieć inne gpu do próby. 

Tak się kończą chęci zagrania w betę w BF6, pewnie nie pierwsza osoba i nie ostatnia osoba z tymi trudnościami. Mówię o normalnych graczach, a nie cheaterach, którzy próbują wymóc na Dice zmianę decyzji. 

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nic się nie wskóra, ten Giguś Aorus Elite B450 nie ma Q-flasha- mowa o wersji flashbacka, bo q-flash tak się nazywa opcja instalacji biosu, na płycie widnieje jedna kość biosu, więc płyta nie ma backupu jak mają inne płyty. Resety zworką, baterią, wyciąganie całego kompa- co zrobił nie pomaga. Nie wiem czemu Gigabyte nie wrzucił flashbacka do b450, moja MSI gaming plus b450 to miała. Przez takie oszczędności płyta się uwaliła na amen. Musiałby mieć inne gpu do próby. 

Tak się kończą chęci zagrania w betę w BF6, pewnie nie pierwsza osoba i nie ostatnia osoba z tymi trudnościami. Mówię o normalnych graczach, a nie cheaterach, którzy próbują wymóc na Dice zmianę decyzji. 

Nie wierzę, że włączenie SB uwaliło płytę na amen. Wyciągał dyski, RAM, próbował wyciągnąć CPU?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Nie wierzę, że włączenie SB uwaliło płytę na amen. Wyciągał dyski, RAM, próbował wyciągnąć CPU?

Pewnie robił podobnie jak tutaj-link z reddita w spoilerze, Platform Keys było wymagane, i pewnie przez to uwaliło mu płytę, ja czegoś takiego nie mam na MSI B650 ani na starej B450. 

Akurat ten filmik z Reddita dobrze to obrazuje w czym rzecz. w spoilerze, by nie zaśmiecać.

Spoiler

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

BF2042 działa bez VBS, HVCI ale niby BF6 jako BETA i wersja oficjalna wymaga aktywacji... Javelin działa na poziomie jądra i tak bez ochrony ??

Nie będę się sprzeczać o drobiazg ;) zaraz sami się przekonamy.

Edytowane przez sniper76
Opublikowano
8 minut temu, sniper76 napisał(a):

@caleb59 

Aaa ok :thumbup:

@Phoenix.

Wyraźnie napisane, że mają być włączone :hmm:

https://help.ea.com/pl/articles/battlefield/battlefield-6/pc-requirements/

Obslugiwane to nie znaczy 'wlaczone' naucz sie czytac ;) Zreszta odpalsz gre bez tego ? Odpalasz ;) 

4 minuty temu, sniper76 napisał(a):

BF2042 działa bez VBS, HVCI ale niby BF6 jako BETA i wersja oficjalna wymaga aktywacji... Javelin działa na poziomie jądra i tak bez ochrony ??

VBS nie ma nic do antyczita w jakiejkolwiek grze ;)  

Opublikowano (edytowane)

obraz.thumb.png.12b3299a0e61cfcdf47d9e74845b6032.png

Czekam. BF3 był ok ale zawiódł mnie, bo to był reset serii i pogoń za CODem, a nie kontynuacja. BF4 ominąłem, w  BF1 trochę i tylko beta BF5. Tego nowego nawet nie odpaliłem bety.

BF6 przywitał badziewiarską muzą i pierdzeniem z BF3. Tu duży minus za nie przywrócenie orkiestrowej pompatycznej muzyki z BF2. Menu dalej nie umieją robić. Zobaczymy jutro jak będzie się grało. Jak nie, to utworzy się kolejny "MordorHQ Battlefield 3".

https://www.overclock.net/threads/mordorhq-the-true-story-of-battlefield-3-its-community-and-ea-dice.1337193/

Edytowane przez KaszaWspraju
  • Like 1