Skocz do zawartości

KIOXIA NVMe Exceria Pro 2TB vs ADATA LEGEND 900 PRO PCIe 2TB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Prośba o szybką pomoc, który z poniższych dysków wybrać:

KIOXIA NVMe Exceria Pro 2TB vs ADATALEGEND 900 PRO PCIe 2TB

Dyski są w zbliżonej cenie. Do zakupu dysków posłużą środki benefitowe jakie otrzymałem i dotyczą sklepu, który nie jest typowo z elektroniką stąd taki zawężony wybór, prośba o szybką odpowiedź bo takie rzeczy są rzadkością we wspomnianym sklepie i w cenie rynkowej.

Dysk będzie współpracował z R5 5600X, ASUS B550 TUF.

• Jacob7 zmienił(a) tytuł na KIOXIA NVMe Exceria Pro 2TB vs ADATA LEGEND 900 PRO PCIe 2TB
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Jacob7 napisał(a):

@janek25 Na temat tej Adaty nie mogę znaleźć dużo informacji bo jest dość świeża,

No fakt pomyliłem z 900 (nie pro)

kiedyś 900 była ostatnią ok.Teraz juz nie jest,zapis trudno powiedzieć ale na pewno nie więcej jak 250MB/s

Ogólnie adaty nizsze nie sa fajne .Ok ,dostajesz na premiere cos niezłego ale co jeśli zląduje na rma kllka lat póżniej?

KIOXIA NVMe Exceria Pro 2TB to odpowiednik kc3000 new czyli zapis z 1500MB/s

Edytowane przez janek25
Opublikowano

Nigdzie nie wspominales o budzecie wiec jesli chcesz best of the best to kioxia exceria pro.

Jakie zastosowanie wgl? Bo jesli to ma byc dysk do gier to raczej mozesz i brac taki z predkoscią 3000/3000 (gen3) i cie powinien zadowolic. Jezeli zas czesto pracujesz na plikach, os systemowy, rendery i inne szejy to wtedy im wiecje tym lepiej

• Upvote 1
Opublikowano

@Pan Mateoo Z racji ograniczonego wyboru przez wykorzystywanie środków benefitowych dyski, które przedstawiłem są jednmi z nielicznych, które mają niezawyżone ceny. Kioxa jest za 560, a np chciałem Lexara NM790 a jego cena to 765, podobnie wiele innych. Dlatego wybór jest tylko między dwoma. Nawet PCIE 3.0 są droższe w tym sklepie takie anomalie.