cherbi 0 Opublikowano Poniedziałek o 12:21 Opublikowano Poniedziałek o 12:21 (edytowane) Witam. Podczas testowania igpu natrafiłem na dziwną przypadłość która wcześniej nie miała miejsca z dedykowanym gpu rx6700xt Raz na jakiś czas może trzy razy na dziesięć przy przechodzeniu z gry na pulpit i z pulpitu do gry za pomocą klawisza win na ekranie na ułamek sekundy pojawiają się anomalie oraz występuję lekkie opóźnienie obrazowe rysunki będą poniżej nie jestem w stanie tego sfotografować. Dzieje się to gdy rozdzielczość natywna wyświetlacza czyli telewizora Lg Uk6400plf to 4k i taka jest ustawiona dla pulpitu a w grze jest ustawiona niższa np 720p/ 1080p lub 1440p przy przełączaniu z gry do pulpitu i na odwrót. Gdy rozdzielczość w grze jak i na pulpicie jest ta sama ten problem nie występuję a przejście jest znacznie szybsze bez opóźnień. Sprawdzone w różnych grach które wspierają tą funkcję 3 różne kable hdmi sterowniki świeżo zainstalowane wcześniej usunięte za pomocą DDU hdr wyłączony w opcjach TV. Ryzen 7 7700 / igpu /arsrock b650 hdv m2 / vita gm850w Testowane również na monitorze w tym przypadku nie ma anomalii gdy rozdzielczość pulpitu jak i gry jest taka sama przejście z gry do pulpitu jak i odwrotnie za pomocą klawisza "win" jest bardzo szybkie jednak gdy zmniejszę rozdzielczość w grze przełączanie za pomocą klawisza win wydłużą się do około 3-4 sekund. Moje wnioski odpowiedzialne za tą przypadłość jest różnica między rozdzielczościami zarówno iGpu jak i TV przystosowują się do zmiany wyświetlanej rozdzielczości. https://imgur.com/a/H4m5BrU Edytowane Poniedziałek o 12:34 przez cherbi
Pentium D 1 158 Opublikowano Poniedziałek o 12:47 Opublikowano Poniedziałek o 12:47 Aha. No wniosek raczej słuszny. Zapewne robiłeś to w grach w trybie pełnoekranowym. Spróbuj może w trybie w oknie bezramkowym. Różnie to się może nazywać Pełny ekran bez ramek, Windowed Fullscreen. Takiej opcji trzeba szukaj.
cherbi 0 Opublikowano Poniedziałek o 13:15 Autor Opublikowano Poniedziałek o 13:15 Głównie chodzi o to czy z igpu jest "wszystko" dobrze grał i tak na niej nie będę chcę sprawdzić ogólną sprawność. Tak to jest jak się z czymś styka pierwszy raz i włącza się tryb paranoika.
Merqus4 27 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu W dniu 24.11.2025 o 14:15, cherbi napisał(a): Głównie chodzi o to czy z igpu jest "wszystko" dobrze grał i tak na niej nie będę chcę sprawdzić ogólną sprawność. Tak to jest jak się z czymś styka pierwszy raz i włącza się tryb paranoika. Może być to głupie co piszę ale może coś z ramem może to powodować, w końcu igpu z niego korzysta.
Rekomendowane odpowiedzi