Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam laptopa który ma 1 wyjście na dodatkowy monitor (HDMI na zintegrowanej UHD Graphics 620) i 2x usb 3.0. Potrzebuję podłączyć 2-3 monitory na których będzie ekran rozszerzony, nie duplikacja tylko na każdym coś innego. Widziałem karty graficzne i docki na usb które posiadają wtedy po 2-3 wyjścia na monitor. Czy takie coś pozwoli mi na pracę z rozszerzonym ekranem, czy tylko duplikacja? Jeśli potrzebuję czegoś innego by móc uzyskać taki efekt to proszę o wskazanie mi takiego rozwiązania.

Opublikowano

Ja w pracy używam 2 monitorów na laptopie. Tylko ja mam biznesowe Lenovo ze stacją dokującą i w niej są 3 złącza do monitorów. Nowsze modele mają stację dokującą na USB C. Ale robiliśmy testy i pomimo 3 wyjść na monitory i tak możesz max podłączyć 2 monitory. Więcej totalnie nie  dział. jedyna opcja dla 3 ekranów to 2 zewnętrzne monitory i wbudowany ekran w lapku.

Opublikowano

Podłączenie 2 monitorów + ekran z laptopa by mnie ratowało, tylko właśnie jedyne wyjście jakie mogę do tego wykorzystać to usb, nie mam dedykowanego złącza do stacji dokującej, ani usb-c z bezpośrednim wyjściem obrazu. Stąd pytanie jak działa taka zewnętrzna na usb w parze ze zwykłą grafiką, czy może wystarczy jak będzie przejście z usb->hdmi i karta graficzna już to ogarnie.

Opublikowano

Niby są takie przejściówki z USB3.0 na HDMI (LOL) ale pierwszy raz coś takiego widzę i nigdy nie używałem. Zewnętrznej karty nie podepniesz do lapka bez Thunderbolt-a i to chyba w specjalnej wersji albo bez złącza M.2 w lapku.

Jak dla mnie jedyny ratunek dla Ciebie to albo ta dziwna przejściówka z USB3.0 na HDMI, nowy laptop ze stacją dokująca albo jakiś PC.

Opublikowano

Nie ma innych złączy, 1 x HDMI, 2x USB 3.0 1x USB 2.0. To podstawowy laptop HP 3168ngw. Nie mam możliwości zmiany laptopa, jedynie opcja dokupienia dodatkowego urządzenia.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Spadek wydajności swoją drogą ale np mój znajomy w hunt showdown zawsze miał włączone nagrywanie aby później sobie przycinać klipy jak zrobił jakąś fajną akcję itp a ten soft robi coś takiego że co drugą grę podczas ładowania mapy dostaje freeza i jedynie alt+f4 pomaga  wywalił apkę całkowicie i problemu nie ma od tygodnia tylko że nie może nagrywać  ze starym experience nigdy tego problemu nie było.
    • Wszędzie po deszczu, wszędzie dziury, zapadnięcia itp. aby mogły powstawać kałuże. Byle jakoś wcisnąć RT.   Swoją drogą od ilu już lat w serii NFS jeździ się cały czas po mokrym mieście?  Bodaj od NFS MW 2012
    • Witam serdecznie!   Właśnie jestem na etapie zmiany mojego serwera NAS i z CPU Pentium G7400 chcę przerzucić się na Odroida H4+ z elementem montażowym do micro ATX i wrzucić to w normalną obudowę     Poszukuję zasilacza gold+ (jak najcichszy) który da radę ogarnąć tą płytę z CPU (max pobór według testów na youtube to okolice 30W) do tego dojdzie 5dysków HDD + 3 dyski SSD, ewentualnie dwa wentylatory obudowy ustawione na minimum obrotów, byle przewiew robiło.   Wszystko wejdzie w obudowę ATX, więc standardowy zasilacz nie żaden SFX czy coś innego  niestety na zasilaczach się nie znam, szczególnie na ich głośności  liczę na wasze doświadczenie     Za pomoc z góry dziękuję  
    • Trump już odleciał, powiedział że zajmie Grenlandię i kanał Panamski, bo tak  No może jest w spisku z ruskami i pisem
    • Ja wiem że skalery i FG to "zło", i ostatnio twórcy gier nakazują używanie tego nawet najlepszym kartom na rynku, dla mnie FSR/DLSS to było coś co pozwoli przedłużyć żywot karcie graficznej, takim kartom które nie kosztują fortunę, a mamy że nawet do Stalkera 2 RTX 4090 w 4k, do czego karta została wręcz stworzona musi ratować się DLSS a nawet FG. Wiem, że to bubel i jest nie na miejscu o tym pisać, dawać do porównania. Celuję w 9700XT lub 9700, zobaczymy jakie ceny i jakie możliwości będą mieć nowe karty z konkurencyjnej stajni celuję w maks rtx 5070 ewentualnie rtx 5060Ti 16gb. Jeszcze 2 tygodnie i będziemy mądrzejsi o kolejne detale, nigdy nie miałem parcia na premiery nowych GPU, ale niestety ostatnie gry nawet jeśli nie grałem pokazują, że era 8gb vram odchodzi do lamusa, więc zainteresowałem się premierą bo niestety ale czeka mnie przesiadka na nową karcioszkę.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...