Jebudu Napisano July 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Witam wszystkich  Mam laptopa który ma 1 wyjście na dodatkowy monitor (HDMI na zintegrowanej UHD Graphics 620) i 2x usb 3.0. Potrzebuję podłączyć 2-3 monitory na których będzie ekran rozszerzony, nie duplikacja tylko na każdym coś innego. Widziałem karty graficzne i docki na usb które posiadają wtedy po 2-3 wyjścia na monitor. Czy takie coś pozwoli mi na pracę z rozszerzonym ekranem, czy tylko duplikacja? Jeśli potrzebuję czegoś innego by móc uzyskać taki efekt to proszę o wskazanie mi takiego rozwiązania.  Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano July 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Zewnętrzna karta graficzna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Curtix Napisano July 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Ja w pracy używam 2 monitorów na laptopie. Tylko ja mam biznesowe Lenovo ze stacją dokującą i w niej są 3 złącza do monitorów. Nowsze modele mają stację dokującą na USB C. Ale robiliśmy testy i pomimo 3 wyjść na monitory i tak możesz max podłączyć 2 monitory. Więcej totalnie nie dział. jedyna opcja dla 3 ekranów to 2 zewnętrzne monitory i wbudowany ekran w lapku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jebudu Napisano July 30, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Podłączenie 2 monitorów + ekran z laptopa by mnie ratowało, tylko właśnie jedyne wyjście jakie mogę do tego wykorzystać to usb, nie mam dedykowanego złącza do stacji dokującej, ani usb-c z bezpośrednim wyjściem obrazu. Stąd pytanie jak działa taka zewnętrzna na usb w parze ze zwykłą grafiką, czy może wystarczy jak będzie przejście z usb->hdmi i karta graficzna już to ogarnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Curtix Napisano July 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Niby są takie przejściówki z USB3.0 na HDMI (LOL) ale pierwszy raz coś takiego widzę i nigdy nie używałem. Zewnętrznej karty nie podepniesz do lapka bez Thunderbolt-a i to chyba w specjalnej wersji albo bez złącza M.2 w lapku.  Jak dla mnie jedyny ratunek dla Ciebie to albo ta dziwna przejściówka z USB3.0 na HDMI, nowy laptop ze stacją dokująca albo jakiś PC. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stever Napisano July 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano July 30, 2019 Nie posiadasz żadnych innych złączy typu USB typ C? Rozwiązań jest kilka, podaj jaki posiadasz laptopa. - Stacja dokująca - Przejściówki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jebudu Napisano July 31, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano July 31, 2019 Nie ma innych złączy, 1 x HDMI, 2x USB 3.0 1x USB 2.0. To podstawowy laptop HP 3168ngw. Nie mam możliwości zmiany laptopa, jedynie opcja dokupienia dodatkowego urządzenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj siÄ™
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj siÄ™