Gość Krueger Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Bratu na wsi położył światłowód "Światłowód Inwestycje do. z..o.". Brat wziął Internet asymetryczny z INEA i ci co podłączali w domu twierdzili, że przyłącze ogólnie należy do Play. Dostał ONT i Router ZTE 3640. Czy ktoś ma podobnie i używa może własny router? Sztuczna twierdzi, że ustawić Automatyczne pobieranie IP na własnym routerze i VLAN 35. Inne fora, że VLAN 20. Może ktoś tutaj na forum wie czy jest szansa odpalić na własnym routerze - Asus RT-AX59U i jak prawidłowo to ustawić, aby była większa szansa, że zadziała? Edytowane 19 Stycznia przez Krueger
Camis 6 332 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) SI to Orange a nie Play. VLAN35 dla internetu dla TV nie wiem dokładnie, żeby móc podłączyć swój router to musisz przy instalacji dostać dodatkowo ONT. Do tego trzeba ustawić PPPoE i podać dane do logowania które znajdziesz na stronie Netia po zalogowaniu do panelu. Edytowane 18 Stycznia przez Camis
Gość Krueger Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Źle. Sorry wielkie. Pisałem posta na telefonie i pozmieniało. Łącze jest od INEA i jest samo ONT. Pierwszy post poprawiony. Przepraszam.
Gość Krueger Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Wczoraj po południu złapałem na czacie INEA w Pomocy technicznej kogoś obczajonego i okazało się, że router ZTE 3640 od nich można zdalnie przestawić w TRYB MOSTU (Bridge Mode). Jak mój brat to zrobi i będę miał potwierdzenie jakieś to dam wam znać
Rekomendowane odpowiedzi