Jaca92 1 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Witam, zakupiłem laptopa MSI Cyborg 15 B2RWFKG-038XPL Core 7 240H / 16 GB / 512 GB / RTX 5060 / 144 Hz i niestety mam kłopoty ze sterownikami... Najpierw nie widział dysku podczas instalacji windows 11 ,ale z tym sobie poradziłem . Problem jest ,że zaistalowałem wszystkie sterowniki ze strony producenta zaktualizowałem programem booster13 ,ale nie mogę zainstalować sterów nvidii od karty. Nie wykrywa karty i nie ma jej w manager urządzeń . Ktoś ma jakiś pomysł jak włączyć tą kartę? w ustawieniach zasilania mam ustawioną najwyższą wydajność i nic to nie daje... W biosie patrzyłem ,ale tam nawet chyba nic niema odnośnie gpu...
Galvatron 63 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki ze strony Nvidii. 1
Jaca92 1 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 59 minut temu, Galvatron napisał(a): Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki ze strony Nvidii. Przy próbie instalacji wyskakuje błąd „nie znaleziono zgodnego urządzenia NVIDIA
Galvatron 63 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu W menedżerze urządzeń kliknij na Widok > Pokaż ukryte urządzenia. Jeśli dalej nie będzie widać karty, to sprawdź, czy nie jest wyłączona w jakimś programie od MSI do sterowania laptopem (odpowiednik Armoury Crate/MyAsus). 1
Jaca92 1 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Sprawdziłem w msi center i niby w tym programie powinna być opcja włączenia/ wyłączenia dedykowanej karty ,ale nie mam nawet takiej zakładki z tą opcją.
Send1N 5 467 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Miałeś tak od razu po zakupie czy stało się to po czasie? ile masz tego laptopa? wejdź w msi center i wrzuć screena z zakładki features Może być tak że dedykowane gpu jest fizycznie uszkodzone i dlatego soft go nie widzi.
seba842005 168 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu @Jaca92 Odpowiedź masz już w swoim poście. Driver booster to shit totalny pchający sterowniki tylko aby najnowsza, a wcale niekompatybilne ze sprzętem. Postaw system na świeżo, Zainstaluj sterowniki ze strony MSI, a resztę dociągnie sobie Windows update i nic nie tykaj żadnymi śmieciowymi programami do sterowników. Z własnego doświadczenia wiem, że Driver booster potrafi skopać sterowniki praktycznie w każdym laptopie po jego użyciu.
Rekomendowane odpowiedzi