Pan Mateoo Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Witajcie, Po aktualizacji mam problem z dźwiękiem ponieważ po prostu go nie ma; Nie wykrywa mi żadnych urządzeń w zakładce dźwięki; W menedzeze urzadzen wyglada to tak (jesli chodzi o sterowniki); (te wykropkowane to kamerka od ps3, której używam jako mikrofon [narazie nieistotne bo nie wykrywa mi zadnego urz. audio]) Robiłem już: Wyłączenie i włączenie usług windows audio i konstruktora punktów koncowych audio systemu windows wykrywanie błedów (windowsowy program) odinstall sterów do audio i ponowne uruchomienie PC zainstalowanie innych sterów (wyskoczył komunikat ze tamte były nowsze, to do nich powróciłem {problem nie ustał}) Wieczorem miałem w planach pograć z kumplami a tu takie coś Czy ktoś miewał już ten problem i\lub zna rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcug Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Interesujące, czegoś takiego to jeszcze nie widziałem Jeżeli ponowne włączenie usługi Windows Audio nie pomaga (w sensie działa ona poprawnie), to niestety nie mam pomysłu, co dalej z tym fantem zrobić Próbowałeś tego myku? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 25 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Hej, film nie pomógł ponieważ w AMD nie ma czegoś takiego jak SST lecz nakierował na rozwiązanie Spróbuje zaaktualizować jeszcze AMD chipset driver jak jeden kolega mi polecał i zobaczymy co się stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michi93 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 jaką masz płytę główną ? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 25 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 mam asrock b450 pro4, aktualnie pobralem amd chipset driver i zaaktualizował go, jeszcze pobieram sterowniki realtek audio od strony producenta -> jak po zainstalowaniu sterowników audio nadal będzie występować problem to ja nie wiem juz // r5 2600 | 2x8Gb 3200 (ustawione2933)ram | 1660s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michi93 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 sprawdź zobacz też czy masz usługi Audio włączone relate/windołz audio Dodatkowo w ustawieniach audio, ppm i zobacz czy masz zaznaczoną opcję pokaż nie aktywne/wyłączone urządzenia 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 25 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 0. W biosie mam zaznaczone onboard hd na enabled 1. Nie potrafie znaleźć Realtek audio na liscie usług zarówno w menedzerze zadan jak i w liscie usług - gdzie go mam szukać 2. Nie ma nic na liście - patrz screen zarówno na odtwarzanie jak i nagrywanie jest tak samo na dole dałem zdjecie do punktu 0. (sry ze musisz pobrać) 200925211345.BMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michi93 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 relatek audio pojawi się dopiero po poprawnej instalacji sterownika, jeśli jest sterownik domyślny to będzie coś w stylu windows audio. Jeśli tego nie ma to wywaliła się usługa - a musi być włączona żebyś miał dźwięk, trzeba wtedy szukać w np, event logu czy jest jakieś info czemu się usłudze znikło Jak masz opcję to po prostu zrób rollbacka ostatniej aktualizacji 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 25 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 moze deinstalacja tego standardowego sterownika audio a zostawienie samego realteka rozwiaze sprawe? (oczywiscie po usunieciu standard. ster. restarcik nie moge zrobić rollbacka bo niby 10dni juz minelo i starsza aktualka sie usunela ale nie minelo 10dni (nie wazne)... w eventlogu nie ma zadnych krytycznych błedów zwiazaych z sterownikami (chyba ze tymi do wirtualnej maszyny ale to ciągle mam [nie przeszkadza mi, ani nie przerywa pracy]) Mam w domu drugi komputer, który ma wersję 1904 (nie pamietam jaką kompilacje), ja mam 2004 (ech ) - Czy istnieje opcja zgrania na pendrive iso czy coś zeby przywrócic starszą wersje za pomoca nosnika danych? Podczas troubleshotingu widziałem taką opcję ale nie zaciekawiałem się w to, jeśli tak co trzeba przygotować? O KURDE PRZEŁOM!!! dziekuje za pomoc, mozliwe ze potrzebabyło poczekać po prostu, uff ale sie bałem Nigdy więcej nie bede aktualizował tak szybko systemu (przynajmniej bez punktu przywrócenia) dzieki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 *AKTUALIZACJA* Parę miesięcy już to mam i wgl, znalazlem tymczasowy sposob na naprawianie tego problemu ale nudne jest takie przeklikywanie z kazdym startem systemu... Kiedy klikne rozwiaz problem na początku to problemu nie wykryje, jesli klikne rozwiaz problemy przechodząc w ust dzwięki to juz problem się naprawi dzieje sie tak na poprzedniej aktualizacji jak i tej dzisaiejszej usługa audio jest właczona wersja windowsa: Wie ktos jak uporac się z tym problemem bez formata? 2020-11-12 14-22-19.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korothi Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 3 rzeczy: Podaj nam skąd zainstalowałeś sterownik audio i dlaczego akurat taki. (linki mile widziane ) Czy MS store u Ciebie działa/jest jakoś blokowany? Czy w ustawieniach w prywatności nie masz przypadkiem zablokowanego dostępu do mikrofonu/dźwięku? Jakieś gpu masz/monitor z audio? Dodatkowo, zresetuj BIOS całkowicie (wyjęcie bateri + power down). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Tak sie stało po aktualizacji sterowniki do realteka instalowalem chyba z official strony albo ze strony asrock b450pro4 ale raczej z oficialnej strony - dlatego ze mi dzwiek własnie nie działał po aktualizacji i nie wykrywało mi słuchawek MS store działa jak powinno mam 1660super zotac (2wentylowe) podłączone by DP mam 2 monitory z głosnikami lecz nie uzywam ich bios dawno był resetowany jak pamięci kreciłem :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsyhoMir Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Tak z ciekawości, masz zainstalowany "Realtek Audio Console"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 A wiesz ze nie wiem, chyba nie a czy to ważne - spytam niepoważnie Przy okazji podlinkujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsyhoMir Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) W Microsoft Store jest. Jestem ciekaw co ci tam pokaże, bo też trochę walczyłem z Realtekiem po którejś tam aktualizacji Windowsa. Ja mam sterowniki spatchowane (Unlocked Realtek HD Audio Drivers for Windows 10), bo mi Dolby nie działało na 5.1 chyba stąd: https://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-for-windows-10-dolby-digital-live-dts-interactive.228612/page-5 Edytowane 24 Listopada 2020 przez PsyhoMir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Ah kiedyś probowałem resetować msstore ale widze problem nadal nierozwiazany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsyhoMir Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 To może czas na reinstalację systemu? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 reinstala nie bede robił bo za dużo shitu do zainstalowania a necik nie rakieta mknie jak zółw Czy jakbym chciał zainstalować wersje 1909 to dało by się? mam kogoś na chacie co ma tą wersje i nie wiem czy taka "instalacja wsteczna" jest możliwa mając *.ISO z wersji 1909? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsyhoMir Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Rób instalację "od zera", nie naprawę systemu bo naprawa wcale może nie pomóc a nawet jeszcze gorzej coś sp*ć. Uruchamiasz komputer z płyty/USB i jazda. Edytowane 24 Listopada 2020 przez PsyhoMir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Ale to strace wszystko z dysku systemowego, na którym mam wiele potrzebnych danych chyba? Szukam bezstratnej metody D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi