Drugi dysk ssd m2 czy sata
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Zachy · Opublikowano
Mowilem mu ze VID P0 ma znaczenie. Moj pod tym kątem patrząc to W CPU im nizszy ten vid to nizsze napiecia na poszczególne rdzenie potrzebne do bazowego taktowania i wyższy sp rating. -
Przez Send1N · Opublikowano
UV/OC cpu robiłeś? taki restart zdarza się jak proc zaboostuje zbyt wysoko i braknie mu napięcia np podczas bezczynności lub w przeglądarce a podczas testów obciążeniowych wszystko jest ok. -
Przez ju-rek · Opublikowano
Może tak być, chyba w 7800x3d było podobnie. Moim zdaniem teraz to i tak jest dobrze gdyż CO na poprzedniku było zawsze na zegarze bazowym 5050, teraz jest ono o 175 Mhz wyższe + dodajemy jeszcze 200, a chcemy aby CO było jak na 7800x3d. Nikt na to tak nie patrzy. Ale tak im niższy vid tym niższe CO. -
Przez Yahoo86 · Opublikowano
@Mosiu92 Nowa pasta niewiele zmieni , chłodzenie jest kiepskie i możesz się tylko ratować UV (droższa opcja to zmiana chłodzenia na np. Morfeusza). Wystarczyło przed kupnem kilka minut poszukać i samemu wyciągnąć wnioski , tani Asus Dual z 3 rurkami i nie było by tematu. Inno3D RTX 4060 Twin X2 OC ASUS RTX 4060 DUAL OC -
Przez giigee123 · Opublikowano
Cześć wszystkim, mam zestaw komputerowy, który złożyłem około 5 lat temu. Do tej pory dobrze mi służył z drobnymi wyjątkami, ale ostatnio zaczął odstawać przy nowszych grach i podczas pracy w Unreal Engine i Unity. Czas więc na modernizację sprzętu, ale nie jestem pewien, co najlepiej wymienić, aby uzyskać najlepszy stosunek jakości do ceny. Nie znam się na sprzęcie, dlatego przychodzę do was z prośbą o pomoc. Budżet ok. 3000 zł, wolałbym się zamknąć w tych 3000 zł ale jakby była znaczna różnica w wydajności, a wyjdzie lekko ponad budżet to mimo wszystko wezmę. Poniżej przedstawiam mój obecny zestaw: Procesor: AMD Ryzen 5 3600 AM4 RAM: 16 GB Patriot Viper DDR4 3200 MHz (2x8 GB) + dodatkowe 32 GB IRDM PRO DDR4 3600 MHz (32 GB) Płyta główna: ASRock Fatal1ty B450 GAMING K4 Karta graficzna: Gigabyte Radeon RX 5600 XT Windforce OC 6G Dyski: Kingston SSD M.2 NVMe 500 GB (SA2000M8/500G) Crucial SSD BX500 1 TB SATA3 Zasilacz: Seasonic S12III 500W Bronze Obudowa: SilentiumPC Signum SG1 Główny Monitor: Lenovo Legion Y27F-30 (27", 240 Hz, FHD) Do czego używam komputera? Głównie do gier (najnowsze tytuły AAA, np. Cyberpunk 2077, Baldur’s Gate 3, CoD BO6, PoE2). Tworzenie gier w Unity i Unreal Engine – tu zaczyna brakować wydajności, szczególnie przy większych projektach. Okazjonalnie: programowanie, obróbka grafiki, edycja wideo. Moje cele: Płynność w grach na wysokich ustawieniach z 200+ FPS w grach e-sportowych i przyzwoitym FPS w AAA. Poprawa wydajności w Unreal Engine/Unity, szczególnie przy renderowaniu i pracy z większymi projektami. Modernizacja w granicach rozsądku – nie chcę wymieniać wszystkiego na raz, głównie myślałem nad kartą graficzną, procesorem i płytą główną.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi