połączenie pada od xboxa z pc
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez keith · Opublikowano
Witajcie, Mam mysz Roccat Kone Air (ponoć bardzo dobry sensor Owl-eye), która mam wrażenie nie domaga przy wolnych ruchach. Z tego co widzę i czuję gry nie są przez to płynne (gram na 60 lub 75 FPS'ach w zależności od tytułu), animacja wydaje się szarpana albo niestabilna przy wolniejszych ruchach. V-sync'i, frame cap'y itd nie wchodzą w grę, bo jeśli poruszam się za pom. samej klawiatury, albo pada, to wszystko jest ok. Obgadałem to z chatem GPT i Gemini. W rezultacie zrobiłem testy (MouseTester). Na wykresach widać, że przy wolnych ruchach myszy (pierwsza część pomiaru) opóźnienia nie trzymają się zupełnie w ryzach opóźnień właściwych dla danej częstotliwości polling rate (1000 Hz - 1 ms; 500 Hz - 2 ms; 250 Hz - 4 ms i 125 Hz - 8 ms). Dopiero w drugiej części (wtedy zdecydowanie przyspieszam) wykresy wyraźnie się poprawiają i linia prawie zupełnie się wypłaszcza. Te obserwacje potwierdzają się w pomiarach polling rate w czasie rzeczywistym. Przy 1000 Hz, 500 Hz albo 250 Hz odczyt jest taki jak te deklarowane wartości tylko przy szybszych, stałych ruchach, przy powolnych, albo inicjujących po chwilowym zatrzymaniu odczyt potrafi spaść poniżej 20 Hz. Co już zrobiłem (ale bez rezultatów): aktualizacja firmware za pomocą ROCCAT Recovery Tool aktualizacja oprogramowania SWARM testy różnych portów USB - na froncie, z tyłu, z przedłużaczem i bez itd. Początkowo miałem mysz w USB 3.0 i zmieniłem na 2.0, które ponoć generuje dużo mniej zakłóceń Wyłączyłem w opcjach zasilania Windowsa selektywne wstrzymywanie USB czułość myszy w Win ustawiłem na 6/11, bo ponoć na wszystkim powyżej Windows dodaje coś od siebie przy odczycie wskaźnika testowałem różne podkładki zamiast z jednej baterii korzystam teraz z dwóch - ponoć żeby nie było problemów ze zbyt niskim napięciem Ai twierdzi, że to kwestia firmware, a mysz ma problem z zarządzaniem energią (zbyt agresywne oszczędzanie baterii) i odpowiednim wybudzaniem ze stanu spoczynku. Pytania Czy tak ma być, czy to jednak wada? Czy myszy bezprzewodowe tak mają, że w początkowej fazie po bezruchu albo przy wolnym poruszaniu tak drastycznie zaniżają polling rate? Jak to jest z innymi popularnymi produktami? W sensie, jaka jest norma w tych tematach? Czy jak kupię co innego (bardzo niechętnie) to może być dokładnie to samo? Czy da się tu jeszcze coś zrobić? Piszę z pomocą techniczną, ale na razie trochę mnie zbywają, albo nie reagują na konkretne argumenty i nie odpowiadają wprost na pytania. -
Przez Camis · Opublikowano
Będzie nowa prawicowa TV z USA: Rubio: USA już się nie kryje jawnie wtrącają się w wybory, u nas będzie to samo. -
Przez Camis · Opublikowano
Ślub?, w życiu to teraz zbyt niebezpieczne tym bardziej dla mężczyzny. -
Przez janek25 · Opublikowano
Mozna mozna wystarczy żołnierza postawić przy szpitalu i KK Za to przewożenie miedzy placówkami zimą rozebranych ludzi z zapaleniem płuc na ziemi nie zostaną rozliczeni a zycie to ty znasz z internetu
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi