Skocz do zawartości

Karta sieciowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podczas jednej z burz cos pykło w routerze i komputerze , nie zdążyłem odłączyć od prądu . Gdy wszystko się uspokoiło ponownie  podłączyłem urządzenia z tym, że router działa, bo wifi łapie. Kiedy włączam komputer, to pokazuje mi komunikat, że nie znaleziono karty sieciowe ( ikonka od internetu jest przyozdobiona o czerwony krzyżyk). Ponad to kabel ethernet podłączony do komputera, mianowicie do gniazda internetu się nie świeci. Wniosek taki, że pewnie wtyka się spaliła. Mam takie pytanie - gdy kupie nową kartę sieciową i podłącze kabel ethernet do jej wtyki, to internet będzie działał ? Pytam, bo jestem zielony w tych sprawach :). Pozdrawiam.

Opublikowano

troche cie nie rozumiem. Jeśli wtyka jest upalona to jak ma to działać?

Nie ma szans, dopiero po zakupie nowej karty sieciowej zacznie i to nie w taki sposób że podłączasz to do tej upalonej xD

najlepiej zmień też kabel, możliwe że sie uszkodził, koszt niewielki a może pomóc.

Opublikowano

Po prostu chciałem się zapytać stary człek ze mnie, a technologie coraz to nowsze :). Dzięki za pomoc kupie nową kartę sieciową i kabel. Pozdrawiam.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...