ernig 238 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 do wcześniejszych fotek wykorzystywałem koc i brystol oraz moją obrotową podstawkę z drzewna. ale stwierdziłem że skoro zakupiłem nowy korpus i szkiełko to trzeba iść dalej póki księgowa nie ma obiekcji ;)
Buczo 54 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Słusznie prawisz ;) A czym teraz focisz, jak można zapytać?
ernig 238 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) od dawna jestem fanem nikona więc moją starą puszkę d40( ma prawie 10 lat) zmieniłem na d7000 ostatnio wpadło mi też szkiełko nikona 50,1.8 mam jeszcze heliosa i nikora 18-70. Poluję jeszcze na jakiegoś zooma Edytowane 7 Marca 2017 przez ernig
ernig 238 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Opublikowano 8 Marca 2017 @Buczo do zacnego mu jeszcze sporo brakuje ;) ale na drugie podejście do focenia jest ok
ernig 238 Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Opublikowano 10 Marca 2017 tym razem mały progres w pracach . W związku z tym, że nie otrzymane wentyle nie pasują kolorystycznie do projektu należało potraktować część z nich czarnym szprajem. Wybrałem 3 szt i zabrałem się za przygotowanie ich do malowanie. No to malujemy Po przeniesieniu rotorów na lepsze światło okazało się, że dwa wymagają jeszcze poprawki wiec wróciły na stanowisko malarskie jednak wcześniej zaliczyły małą foto sesję ;) Okazało się że malowanie nie wpłynęło negatywnie na kulturę pracy wentylatorów co mnie bardzo ucieszyło .:)
Buczo 54 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Fajnie wyszło Jakiej konkretnie farby użyłeś?
Finkregh 1 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 takie pytanie : Czy malowanie wiatraków nie powoduje że staną się głośniejsze ?
ernig 238 Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 teoretycznie tak, ale w większości przypadków pomalowanie cienką warstwą nie będzie miało wpływu na ich pracę. W tym wypadku malowanie również nie wpłynęło na kulturę pracy
ernig 238 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Prac nad wentylami ciąg dalszy, tym razem kosmetyka ukrywanie przewodów i zmiana oplotów No i wymiana plastików na sznurówki Na koniec, testy szczelności poszczególnych elementów. Na pierwszy ogień combo rez+pompa zostały zalane destylką i czekamy czy coś wypłynie ;). Edytowane 15 Marca 2017 przez ernig
ernig 238 Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) nadszedł ten czas aby wreszcie zakończyć projekt HyperionemMod dlatego ten post będzie ostatnim prezentującym prace nad nową wersją układu. Jak wiecie(lub nie) z tematu o miniPC, żeby przygotować komputer dla moich chłopaków musiałem chwilowo uśmiercić Hyperiona w celu wydobycia z niego mojej i5. Zebrane dowody wskazywały na mordunek rytualny ;) Po rozmontowaniu układu postanowiłem wprowadzić jeszcze jedną zmianę w konstrukcji . Strasznie mnie denerwowały dyndające z tyłu obudowy węże od LC więc postanowiłem coś z nimi zrobić. Modyfikacja była dość prosta, kawałek aluminium z otworami dokręcony do tylnej ścianki obudowy. Przymiarki Spoiler Spoiler Po przygotowaniu nowego przyłącza mogłem się zabrać za składanie wszystkiego. Do układu trafił wreszcie przepływomierz Dzięki nowej modyfikacji ciemna strona zaczęła jakoś wyglądać W kolejnym etapie na warsztat trafił gtx 1070 Po zmianie chłodzenia....... Spoiler Słabo zorganizowana grupa postanowiła uprowadzić kartę twierdząc, że idealnie pasuje po ciemnej stronie .... hmmm A tak prezentuje się pierwsza rurka w nowym układzie, muszę przyznać, że otrzymana od OCOOL forma do gięcia spisywała się idealnie i bardzo ułatwiała pracę. Kolejne gięcia również poszły dość sprawnie Ostatnia rurka była najprostsza, choć była opcja aby utrudnić sobie lekko życie i bardziej ją wygiąć . Jednak wygrał rozsądek ;). Edytowane 29 Marca 2017 przez ernig
Buczo 54 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Hehe zdjęcia momentu próby uprowadzenia karty na ciemną stronę mocy - jedyne
ernig 238 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 To już jest koniec, projekt HyperionMod uważam za zakończony. Jeszcze raz dziękuję Sponsorom za dostarczenie sprzętu do LC. Dziękuję również Wszystkim, którzy aktywnie uczestniczyli w tym temacie. Galeria Układ bez płynu Napełnianie układu Koniec
Buczo 54 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 No i elegancko! Czekam na nowy projekt!
ernig 238 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 dzięki, za jakiś czas coś się pewnie urodzi ;)
ernig 238 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) niestety fotki w temacie zostały zepsute ale nie ma tego złego,gdyż postanowiłem machnąć ostania sesje zdjęciową Pierwsze logo wydziergane przy pomocy lasera Dzięki za uwagę Edytowane 30 Września 2017 przez ernig
Buczo 54 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Kurde szkoda tych zdjęć! Bym się wkurzył! A logo wyszło fajnie!
ernig 238 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Opublikowano 1 Października 2017 Dzięki, to jeszcze do kompletu dorzucam filmik z testu wypalania . Niestety film z klapka robiony z reki więc kiepska jakość ale widać jak sprzęt działa
Michagm 13 Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 @ernig Kup na wszelki wypadek - Okulary ochronne bo szkoda oczu [trzeba dbać o zdrowie - Pamiętaj]
ernig 238 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Opublikowano 2 Października 2017 Z instalacją i odpaleniem lasera czekałem aż przyjdą okulary także jestem zabezpieczony
Rekomendowane odpowiedzi